HP 15s-fq3033nq, laptop ieftin cu Windows 11 preinstalat

Vedem tot mai multe laptopuri cu Windows 11 preinstalat pentru că modelele anterioare nu aveam TPM 2.0. HP 15s-fq3033nq reprezintă cea mai accesibilă soluție de pe piață, în special dacă vreți un astfel de sistem de operare. Bineînțeles, acesta influențează prețul laptopului și puteți lucra pe el imediat după pornire. Au mai fost lansate și alte variante care pot fi luate în considerare, chiar și variante cu display de 17 inci (HP 17-cn0017nq). Laptopurile mai mari oferă un hardware mai scump, dar în limita a cea aveți nevoie.

Un laptop office oferă un procesor cu două sau 4 nuclee, memorie RAM modestă și spațiu de stocare suficient pentru programe și fișiere. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Ținând cont de preț și de faptul că are sistem de operare licențiat, nu putem avea pretenții prea mari. Este echipat cu un Pentium Silver N6000 care este mult mai bun decât un Celeron. Poate că veți găsi și astfel de laptopuri, însă eu tot aș opta pentru un Pentium (datorită scorului de performanță mare). Dacă vă permiteți, optați pentru laptopuri cu hardware mai avansat.

Din păcate ecranul nu oferă cea mai mare rezoluție, ci una cu care v-ați obișnuit în trecut – 768p. E de înțeles, pentru că se dorește a fi un laptop accesibil, iar cu 4GB RAM și 256GB stocare vă puteți descurca destul de bine. Fișierele media le puteți stoca pe un mediu de stocare extern (HDD/SSD) ca apoi să-l puteți conecta la care gadget doriți (alt laptop, TV, PC).

Placa video poate reda orice conținut, mai puțin jocuri 3D pentru că nu este un laptop construit pentru gaming. Unitatea optică nu mai este inclusă deoarece există stickuri care pot stoca mai mult și transferă mai rapid datele (viteza depinde de interfața prezentă pe laptop). În schimb, are dotări decente: cameră web HD, WiFi ac, cititor de carduri etc.

Concluzie

Laptopurile acestea au devenit destul de portabile, astfel că ideea de ultrabook a cam dispărut. HP 15s-fq3033nq are dotări foarte bune, arată bine, vedem Windows 11 Home și o autonomie bună de la acea baterie.