HP 15s-fq3012nq, laptop accesibil cu Intel Pentium

HP 15s-fq3012nq este unul dintre cele mai accesibile laptopuri de la acest brand și care oferă un scor de performanță decent. Acea performanță se datorează procesorului Intel Pentium care este puțin mai bun decât un Intel Celeron, nu doar pentru că are 4 nuclee, ci și pentru că are alte specificații mai bune. De multe ori nu veți avea nevoie de mai mult, adică veți folosi laptopul strict pentru navigare web și aplicații office. Pentru a vă face o idee despre el, am pus a cea imagine de prezentare de mai jos, doar că laptopul prezentat nu are Windows 11 preinstalat. Instalarea sistemului de operare ține de voi și nu va dura mult pentru că are un SSD.

Nu costă mult și am menționat acest aspect anterior, motiv pentru care este o alegere ideală pentru cei cu un buget mic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă nu vă doriți o anumită configurație deoarece ci doar să fie accesibil, atunci modelul de sus ar trebui să fie pe placul vostru. Model de procesor este un Silver N6000 pe 10 nm, adică vorbim de cea mai recentă generație. Are o placă video integrată suficient de performantă astfel încât voi veți putea rula orice tip de conținut video. Jocurile 3D nu sunt pentru acest tip de laptop, deoarece nu are o memorie video dedicată ci doar una integrată plus că procesorul și restul configurației nu au fost gândite pentru gaming.

Ecranul acestui laptop este unul clasic, dar oferă o rezoluție satisfăcătoare, astfel că veți surprinde micile detalii, adică nu veți mai mări imaginea și scrisul este foarte clar.

Greutatea laptopului scade cu fiecare generație deoarece componentele sunt tot mai mici, materialele tot mai ușoare , unele dotări inutile sunt eliminate, margine ecranului este tot mai mică etc.

Concluzie

HP 15s-fq3012nq reprezintă o soluție excelentă pentru mulți utilizatori cu pretenții mici și de multe ori nu aveți nevoie de un Macbook sau mai știu eu ce laptop de top. Evident că nu poate înlocui un desktop (cum ar fi Lenovo IdeaCentre 5 14ARE05) deoarece nu poate fi upgradat prea mult și performanțele sunt limitate.

Te-ar mai putea interesa