HP 15s-fq2067nq, laptop subțire și elegant

HP 15s-fq2067nq face parte dintr-o serie ceva mai elegantă și se poate vedea din imaginea de prezentare, dar și portabilă. E vorba de o greutate de circa 1.7 kg, care este destul de redusă dacă e să comparăm acest laptop cu unul de acum 3-4 ani. Chiar și la interior sunt îmbunătățiri, adică vedem componente mai performante și eficiente, astfel că nu veți simți lipsa PC-ului vechi. Comparativ cu un laptop din generațiile precedente, acesta se descurcă mai bine și folosește un SSD modern, astfel că totul pornește aproape instant.

Nu se comportă cu o tabletă deoarece rulează un sistem de operare diferit, dar sunt și tablete cu Windows 11 dar nu prea merită pentru că nu puteți lucra e ele ca și pe un laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul Core i5 din generația noua a dovedit că poate ține locul unui Core i7 deoarece are suficiente nuclee, dar și restul specificațiilor sunt importante. Aici mă refer la frecvență, placă video și tehnologie de fabricație. Procesoarele AMD au tehnologii de fabricație chiar mai bune în să nu sunt prezente pe foarte multe laptopuri, adică nu veți avea o alternativă cu AMD la fiecare serie.

Revenind la laptopul de sus, vedem că oferă suficientă memorie, chiar și când vă doriți să faceți multitasking – 16GB. SSD-ul SATA nu mai este prezent pe astfel de laptopuri deoarece plăcile de bază suportă și cele în format mai mic – M.2. Inițial, producătorii au renunțat la hard discuri, iar apoi la SSD-uri. Evident că acestea sunt mai scump, însă sunt mai multe tipuri, iar pe o configurație office chiar nu aveți nevoie de viteze foarte mari.

Față de serie Envy (un model este HP Envy 14-eb1001nq), acesta nu are tastatură iluminată, poate că pentru unii dintre voi este un mare minus în acest preț, dar să nu uităm nici ce configurație are și construcția sa subțire.

Concluzie

Conectivitatea este una foarte bună, adică are porturi USB foarte bune și tehnologie wireless ac (nu-i nevoie de ax). HP 15s-fq2067nq reprezintă o soluție office/business foarte bună și care poate fi folosită imediat deoarece este însoțită de Windows 11.

Te-ar mai putea interesa