HP 15s-fq2025nq, laptop albastru cu procesor Intel Tiger Lake

Laptopul albastru din imagine este un HP 15s-fq2025nq și are la interior nou Core i3 1115G4 care folosește tehnologie de fabricație pe 10 nm. Aceasta presupune că oferă mai multă performanță și este puțin mai eficient. Scorul de performanță se apropie de cel al unui Core i5 in generațiile precedente, dar tot are 2 nuclee. Nu sunt necesare 4 nuclee dacă laptopul va fi folosit strict pentru aplicații office, redare media și navigare web. Sunt utilizatori mai pretențioși pentru că vor să folosească laptopul mai mulți ani și vor ca totul să pornească rapid.

Nu este un laptop accesibil chiar dacă are un Core i3, deoarece vi se oferă un SSD mare și o memorie RAM de 8GB. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are conectivitate bună și mă refer atât la porturile prezente pe lateral, cât și tehnologiile fără fir. Se pot conecta destul de multe periferice la acesta dar unele nu sunt necesare pentru că laptopul are dotări excelente- cameră web HD, difuzoare stereo, microfoane duale și altele. Upgrade-urile sunt limitate la aceste gadgeturi și nu sunt ca și la PC-uri unde avem o carcasă mare, majoritatea hardware-ului este integrat. Puteți schimba oricând SSD-ul cu unul mai mare, în special că acestea se ieftinesc destul de mult de la an la an.

Păreri pro și contra

Ecranul IPS este cel mai popular și oferă cea mai bună calitate – culori bogate, unghiuri de vizibilitate bune și luminozitate decentă. Laptopurile de gaming sau cele profesionale oferă displayuri IPS ceva mai avansate (refresh de până la 300Hz, 100% sRGB și luminozitate până la 500 niți). Autonomia maximă a bateriei este destul de mare, însă acea valoare nu prea poate fi atinsă pentru că mai activăm WIFI-ul, setăm o luminozitate mai mare la ecran și redăm conținut video din când în când.

HP 15s-fq2025nq este un alt laptop de dimensiuni reduse și care cântărește destul de puțin, astfel că poate fi transportat destul de ușor. Poate că un SSD nu oferă foarte mult spațiu, însă este mult mai rapid decât un HDD, astfel că instalarea sistemului de operare și transferul datelor durează foarte puțin.

Te-ar mai putea interesa