HP 15s-fq2014nq, laptop albastru cu Intel Tiger Lake

Laptopurile pot fi disponibile pe diverse culori și unele sunt mai plăcute de cât altele. HP 15s-fq2014nq este un model albastru interesant deoarece  are cel mai nou procesor Intel pe 10 nm – seria Tiger Lake. Un plus de eficiență este apreciat de mulți utilizatori, dar și performanțele sunt pe măsură. Scorul de performanță este similar cu cel al unui Core i7 din generațiile precedente și este de înțeles pentru că are 4 nuclee, o frecvență bună și o arhitectură nouă.

Acesta poate fi util oricând și oriunde v-ați afla cu el, iar performanțele sunt atât de bune încât puteți renunța la vechiul PC. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i5 de pe acesta are un nume puțin mai diferit față de restul generațiilor – 1135G7. Vi se oferă suficientă memorie pentru ca multitaskingul să fie satisfăcător și se pot stoca destul de multe fișiere pe el, dar sunt și servicii de stocare în cloud pentru fișier de tip media. Placa video Intel este cea care este integrată și oferă performanțe decente, probabil că nu suficiente pentru a juca jocuri. Singurul sistem de operare care poate fi ales pentru acest laptop este Windows 10 iar versiunea poate fi chiar cea Home.

Păreri pro și contra

Este un model destul de compact și ușor de transportat, autonomia poate ajunge până la 7 ore, aveți tehnologie WiFi de ultimă generație (de tip ac 2×2), porturi excelente, suficientă memorie RAM, procesor modern și spațiu de stocare asigurat de un SSD M.2. Displayul IPS oferă o imagine excelentă în special că are specificații foarte bune și nu este altul care să fie mai bun. Bineînțeles, mai sunt și ecrane speciale pentru cei care vor să editeze au să joace jocuri, dar voi nu-l veți folosi pentru așa ceva, ci veți rula strict aplicații office.

HP 15s-fq2014nq este o alegere interesantă deoarece oferă destul de multe la un preț acceptabil, însă mi-ar fi plăcut să văd și o tastatură iluminată în acest buget. Poate că nu vă interesează culoarea, ci mai degrabă ce oferă la interior (componente și dotări).

Te-ar mai putea interesa