HP 15s-fq2018nq, laptop de birou cu Windows preinstalat

Laptopul HP 15s-fq2018nq este un model care îl puteți folosi oriunde datorită dimensiunilor reduse, dar și pentru că este foarte ușor – 1,69 kg. Costă puțin mai mult decât alte laptopuri cu hardware asemănător de oarece vi se oferă Windows 10 cu licență, iar versiunea este Home. Puteți lucra pe el imediat după achiziție, eventual mai instalați câteva programe și conectați un mouse pentru mai multă productivitate. Laptopurile au dotări foarte bune, poate că nici nu sunt necesare anumite periferice ori gadgeturi, cum se întâmplă în cazul PC-urilor.

Am pus imaginea de prezentare de jos, însă laptopul arată mult mai bine în realitate și este o combinație de două culori pentru a evidenția anumite părți ale sale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele hardware influențează cel mai mult prețul laptopului, dar la modelele de top să pot observa materiale mai de calitate (carcase metalice), dar și tehnologii moderne.

Placa video nu este dedicată ci este cea integrată și vine împreună cu procesorul. Noile procesoare Intel Tiger Lake folosesc tehnologie mai nouă – 10 nm, motiv pentru care oferă un plus de performanță. Acest Core i3 1115G4 se poate compara cu un Core i5 din generațiile precedente, motiv pentru care aș spune că prețul laptopului este justificat. Poate că nu are 4 nuclee, dar aplicațiile office nu necesită mai mult de 2 nuclee.

Păreri pro și contra

Oferă o autonomie destul de mare, sistem de operare Windows 10, porturi excelente, ecran Full HD de tip IPS, tehnologie WiFi ac. Hardware-ul este excelent pentru taskuri zilnice dar se pot face îmbunătățiri în anii ce vor urma, însă aș înlocui SSD-ul actual cu unul mai mare că și așa scad prețurile ori optați pentru soluții de stocare externă (hard disc sau SSD).

HP 15s-fq2018nq este un exemplu dar voi puteți opta și pentru alt model dacă vreți un procesor diferit, mai mult spațiu și poate că aveți un sistem de operare pe acasă. Instalarea durează puțin pentru că are porturi USB 3.1 și SSD, astfel că transferul datelor este foarte bun. Puteți lucra mai bine pe el cu un stativ, dar depinde de preferințele fiecăruia.

Te-ar mai putea interesa