HP 15s-eq1017nq, laptop cu Ryzen 7 4700U şi Radeon Graphics

Modelul HP 15s-eq1017nq e un laptop nou pentru sarcini office şi multimedia deoarece este echipat cu procesor Ryzen 7 care are 8 nuclee. Cu un astfel de notebook PC puteţi intra pe net, viziona filme şi edita documente.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un model avansat tehnologic care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Puteţi vedea din imaginea de alături că e un model cu design clasic HP şi că nu e cu prea multe luminiţe precum un pom de crăciun.


Păreri pro şi contra

HP 15s-eq1017nq stă foarte bine la partea de portabilitate deoarece are o greutate de 1,7kg, iar bateria poate să ţină şi 8 ore.
Procesorul Ryzen 7 4700U nu e unul de gaming, dar e foarte performant, lucru care se vede de pe cpubenchmark unde scoate 13800 puncte. E un procesor cu 8 nuclee şi cip grafic integrat.
Despre cipul grafic nu sunt furnizate prea multe detalii, doar că are frecvenţă de 1600 Mhz şi 7 core. Numele cipului grafic e Radeon Graphics, adică un nume generic. E un cip grafic integrat, iar dacă vreţi un laptop cu placă video mai competentă atunci acest HP ar fi o alternativă.
Ecranul acestui dispozitiv e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, panel calitativ (nu sunt prezentate informaţii despre panel, dar bănuiesc că e unul SVA ori IPS) şi strat anti-orbire.
Stă bine la capitolul memorie RAM, fiind vorba despre o cantitate de 8GB. Şi la partea de spaţiu de stocare stă decent întrucât are SSD de 256 GB.

Precum orice alt laptop al zilelor noastre nici acesta nu are unitate optică, dar compensează pe partea de conectivitate. Astfel are o multitudine de porturi utile precum 3 USB-uri (două USB 3.1 şi un USB tip C), HDMI, card reader, wireless ac şi bluetooth.

Nu are sistem de operare preinstalat, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick.