HP 15s-fq2009nq, laptop office gri cu negru

HP 15s-fq2009nq e mult mai ieftin decât un laptop cu ecran de 17 inci, însă este mai performant deoarece are un procesor Core i7. Chiar și prezența/absența Windows-ului poate influența prețul laptopului, astfel că acesta e mai accesibil decât unul cu Windows 10. Nici nu aș fi ales sistem de operare ținând cont că e cel mai nou. Designul e este unul destul de simplu și plăcut și este pe gri la exterior, interiorul fiind pe negru după cum se vede din imaginea de jos. Un desktop cu aceleași componente nu ar fi mai ieftin deoarece trebuie să achiziționați un monitor dar și niște boxe pentru el.

Din imaginea de jos se vede foarte bine acest model și cât este de subțire, motiv pentru care nici nu are acel conector LAN, dar voi puteți folosi WiFi-ul sau un adaptor la USB tip C. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Dacă vă doriți un laptop performant, atunci trebuie să alegeți unul cu procesor Core i7. Mai precis, acesta are un Core i7-1165G7 cu placă video Intel Iris Xe. Are imagine Full HD cu diagonală de 15.6 inci astfel se pot viziona filme 1080p. Un laptop de 17 inci ar fi oferit aceeași imagine doar că pixelii ar fi fost mai mari. Spațiul de stocare de 256GB e satisfăcător dacă mai aveți un alt laptop sau PC pe care să stocați fișierele media sau personale. UMultitaskingul e decent cu 8GB și nu aveți nevoie de mai mult.

Un laptop nou are porturi USB de tip 3.1 sau 3.2 care oferă o viteză de transfer mult peste cea oferită de 2.0, iar unele laptopuri oferă chiar și funcție de încărcare a gadgeturilor prin USB. Designul acestui laptop e plăcut deoarece e subțire, finisajele sunt decente și greutatea e redusă. Din păcate, nu toți producătorii oferă astfel de laptopuri, iar greutatea așa de mică se poate datora componentelor mai compacte dar și lipsei unității DVD.

Plusuri: are numai 1.69 kg, autonomie foarte bună, componente noi, design plăcut, fiabilitate ridicată.
Minusuri: SSD-ul putea fi mai mare.

Chiar dacă un HP 15s-fq2009nq nu are Windows preinstalat, voi puteți folosi un stick USB 3.0 pentru a-l instala mult mai rapid. Ar fi fost mai scump dacă ar fi avut Windows preinstalat iar instalarea e destul de simplă. Se poate folosi chiar și o unitate DVD externă, dar nu merită pentru că nu are altă utilitate.

 

Te-ar mai putea interesa