HP 15s-fq1011nq, laptop cu SSD mare și 16GB RAM

Laptopul din imagine este puțin mai performant decât restul deoarece are noul procesor Intel Core i5, un SSD M.2 și memorie RAM de 2666 MHz. Numele său este HP 15s-fq1011nq și îl recomand tuturor deoarece oferă un hardware modern care nu mai trebuie upgradat. Cu alte cuvinte vi se oferă o capacitate de stocare mare și multitasking excelent, adică puteți folosi mai multe aplicații simultan.

Designul este pe negru, însă acest brand oferă variante și pe alte culori, doar că hardware-ul diferă. Acest brand oferă laptopuri pentru orice buget și nu aș alege unul prea accesibil deoarece nu va excela la capitolul hardware. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul de pe acest laptop este un Core i5 1035G1 pe 10 nm cu placă video bună, chiar și dacă redați conținut video. Nu aș alege să mă joc pe acesta deoarece nu are un sistem de răcire modern și placă video dedicată. Pentru cei pasionați de gaming le recomand seria Omen care oferă un design mult diferit, însă nu va excela la capitolul portabilitate. Displayul laptopului este unul de tip SVA adică oferă o claritate foarte bună și rezoluția este una FullHD pentru a vă bucura de un plus de detalii.

Păreri pro și contra

Porturile sunt foarte bune și nu vă puteți plânge pentru că acum aveți și USB tip C, dar și conectivitate wireless bună – WiFi ac. Noile laptopuri nu mai vin cu portul LAN deoarece nu prea este folosit de utilizatori, iar dacă aveți nevoie de el, alegeți un adaptor în acest sens. Bineînțeles, s-a renunțat și la unitatea DVD care a fost inutilă, ea fiind folosită doar pentru a instala Windows-ul. Acum îl puteți instala în câteva minute cu un stick USB deoarece porturile și SSD-ul sunt foarte rapide.

HP 15s-fq1011nq oferă o construcție solidă dar și portabilă, astfel că puteți alege o husă de protecție și un mouse wireless. Ceva mai accesibil este un model cu numai 8 GB RAM și SSD de 256 GB, dar nu merită să faceți un astfel de compromis dacă doriți să-l folosiți mai mulți ani.

Te-ar mai putea interesa