HP 15s-eq1001nq, laptop cu Athlon Silver 3050U

Modelul HP 15s-eq1001nq este puțin diferit de restul și aici mă refer doar de ce are la interior, pentru că la exterior arată ca restul. Procesul Athlon Silver 3050U de la AMD este destul de rar pentru că majoritatea vor soluții cu Ryzen 3, 5 și 7. Acesta este sub un Ryzen 3 ca performanțe, adică este echivalentului unui Intel Pentium și se vede după preț, dar și scorul Benchmark. Indiferent de configurație, portabilitatea rămâne la fel de bună și în cazul acestuia. Aș putea spune că ideea de ultrabook nu mai există, însă sunt laptopuri chiar mai ușoare decât acesta și poate chiar mai solide, datorită materialelor folosite.

Acesta reprezintă o opțiune pentru cei care vor un laptop rapid și cu autonomie generoasă. Să nu excludem nici soluțiile cu procesoare Intel, cum este modelul HP 15-dw3050nq. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul este foarte important pentru că de el depinde placa de bază și restul componentelor. În acest caz aș putea spune că este suficient de performant pentru ce veți face pe el și nu aveți nevoie de o placă video foarte performantă. Cea integrată este de ajuns că doar nu veți juca jocuri 3D pe acest laptop și este de la același brand. Pentru gaming, aveți nevoie de un buget de 2 ori mai mare deoarece laptopuri bune pentru noile titluri costă unde la 4000 lei (jocurile vor fi rulate la detalii mici spre medii).

Revenind la modelul prezentat mai sus, aș putea spune că oferă exact ce aveți nevoie și nici nu ar mai fi necesare multe periferice. Pe lista de periferice aș pune un mouse cu mouse pad, un router wireless cât mai bun pentru că veți conecta ș alte gadgeturi wireless, poate chiar niște boxe dacă nu folosiți un PC pentru a asculta muzică și cam atât.

Concluzie

HP 15s-eq1001nq merită pus pe listă în special varianta cu 8GB RAM, dar după cum am menționat mai sus, că ar trebui să verificați și alternative cu Intel. Poate că unele sunt mai atractive sau poate v-ar plăcea cu Windows 11.

Te-ar mai putea interesa