HP 15-eh0057nq, laptop cu Ryzen 3 4300U şi SSD

HP 15-eh0057nq e un laptop din categoria multimedia util la filme, muzică şi editat documente. E mai performant faţă de alte modele echivalente echipate cu procesor i3/i5 şi cip grafic Intel deoarece procesoarele AMD în combinaţie cu cipul grafic Radeon fac faţă mai bine sarcinilor multimedia.
Un astfel de model va fi suficient şi pentru sarcini precum jocuri nu prea complexe datorită cipului grafic de la AMD.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern din toate punctele de vedere.
Din poza de alături se poate vedea culoarea sa unică despre care producătorul precizează că e albastru.


Păreri pro şi contra

Modelul HP 15-eh0057nq e unul cu portabilitate peste medie deoarece bateria poate să ţină peste 7 ore, iar greutatea e de 1,8kg.
Procesorul cu care e echipat e un AMD Ryzen 3 4300U care are 4 nuclee, motiv pentru care scoate 7705 puncte la cpubenchmark. Din acest punctaj ne putem da seama că e vorba despre un procesor echivalent i5. E mai performant decât un laptop HP cu i3.
Stocarea se realizează pe un SSD de 256GB, iar memoria RAM e una de 8GB. În privinţa acestora pot spune că sunt suficiente, iar dacă vreţi mai multă stocare atunci puteţi utiliza un hard extern ori cloud storage.

Nu vine cu sistem de operare preinstalat, iar din acest motiv vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick USB (de preferat 3.0).
Nu are nici unitate optică, dar în schimb are o multitudine de porturi utile printre care aş aminti 3 USB, HDMI 2.0, card reader, bluetooth şi wireless ac.

Per ansamblu acest model e unul de excepţie la toate capitolele. Chiar şi la ergonomie stă bine întrucât are ecran clar cu finisaj anti-orbire, tastatură iluminată şi greutate redusă.

Te-ar mai putea interesa