HP 15-dw3040nq, laptop cu i5-1135G7, SSD şi Iris Xe

Un laptop office foarte bun este acest HP 15-dw3040nq care vine echipat cu procesor i5, SSD, cip grafic Iris Xe şi 8GB memorie RAM.
Portabilitatea e una decentă deoarece are o greutate de 1,8kg, iar bateria poate să ţină şi 7 ore.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern ca aspect, funcţionalitate şi componente. Din imagine se poate vedea că e un notebook argintiu, iar dacă vreţi ceva pe negru atunci vă recomand acest HP.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-dw3040nq vine cu procesor i5-1135G7 care are 4 nuclee şi din această cauză scoate 10073 puncte la cpubenchmark. În sarcini video e ajutat de cipul grafic Intel Iris Xe care e unul integrat şi va folosi din memoria RAM a sistemului.
Memoria sistemului e de 8GB RAM, iar stocarea se realizează pe SSD de 256 de giga.
Poate fi utilizat cu succes la şcoala online deoarece are cameră web HD şi componentele oferă suficientă putere pentru ca sarcinile să ruleze fluent.

Precum alte laptopuri moderne nici acesta nu are unitate optică, dar are multiple opţiuni de conectare precum 3 porturi USB, HDMI, card reader, LAN Gigabit, wireless ax şi bluetooth.

Ecranul e unul clar de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi strat anti-glare. Din păcate nu se face referire la tipul de panou (panel), mai mult ca sigur fiind vorba despre unul SVA (similar IPS).

Din păcate nu are sistem de operare preinstalat şi din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 Home de pe un stick USB 3.0. Am scris mai sus că laptopul are 3 porturi USB, dar unul din acestea e de tip C.

Concluzia mea legată de acest model e că-şi merită banii deoarece are integrate cele mai utile funcţii şi tehnologii. E un laptop mai mult pentru acasă deoarece îi lipsesc funcţii de securitate (cititor de amprente) necesare segmentului business. Dar, nu vă opreşte nimeni să-l folosiţi şi la lucru.

Te-ar mai putea interesa