HP 15-dw3018nq, laptop cu multă memorie RAM – 12GB

Cele mai multe laptopuri vine cu 8GB RAM, iar aici mă fer la cel office, pentru că cele de gaming au nevoie de minim 16GB (ca să fie și Dual Channel). HP 15-dw3018nq este diferit de restul pentru că are mai multă memorie pentru a vă bucura de un multitasking mai bun, adică veți putea folosi simultan mai multe programe. Să nu neglijăm procesorul care este cea mai importantă componentă și nici memorie M.2. Noile laptopuri au SSD-uri mult mai performante și nu mai veți vedea pe cele clasice de tip SATA.

Modelul prezentat oferă exact ce aveți nevoie și față de restul, acesta este complet negru (HP 15-dw3023nq este argintiu) și se vede din imaginea de jos. Prețul său este dictat de hardware-ul inclus și nu neapărat de cum arată sau ce dotări are. Excepție fac laptopurile business care au o carcasă din aliaje, astfel că sunt robuste și mai portabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul său influențează destul de mult prețul, dar și restul componentelor. Aici vorbim de cel mai nou și avansat model – i7 1165G7 din seria Tiger Lake. AMD oferă soluții ceva mai diferite și poate că v-ar plăcea mai mult un Ryzen 7 însă când vine vorba de aplicații office chiar nu se văd diferențele. Poate că o configurație este mai atractivă din pricina unei promoții sau poate că nu aveți nevoie de mult spațiu pentru stocare.

Ecranul laptopului este unul clasic cu specificații satisfăcătoare, însă variantele de top oferă soluții chiar mai bune. Memoria aceea de 12GB este dispusă de ambele soluții, astfel încât să nu aveți posibilitate de upgrade, însă chiar nu e nevoie de mai mult. Imaginați-vă că sistemul împreună cu aplicațiile are nevoie de circa 3-4GB RAM, restul rămânând pentru alte aplicații.

Concluzie

HP 15-dw3018nq reprezintă o soluție destul de portabilă și care are un preț bun pentru ce oferă, însă poate că unii care au nevoie de Windows 11 instalat. Acest sistem de operare pote fi instalat ușor dacă aveți un stick și o licență, durata de instalare este scurtă datorită porturilor și vitezei de transfer a stickului.

Te-ar mai putea interesa