HP 15-dw1024nq, laptop pentru școală și facultate

Laptopul HP 15-dw1024nq are un design modern cu ramă subțire și greutate redusă, iar finisajul este simplu pe negru. Îl recomand datorită raportului performanță/preț foarte bun, plus că vi se oferă și Windows 10 S preinstalat, care este perfect pentru elevi și studenți. Noile generații de laptopuri oferă procesoare avansate dar și displayuri mai bune. Aici mă refer la IPS-uri cu rezoluție 1080p și diagonala diferă de la o serie la alta, însă la aceasta fiind de 15.6 inci.

Ținând cont de configurație, dotări și sistemul de operare cu licență, veți observa că nu sunt multe laptopuri ca și acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i3 10110U face parte din seria Ice Lake, dar tehnologia de fabricație rămâne neschimbată – 14 nm. Cu alte cuvinte, performanțele nu sunt mult diferite de seria precedentă însă poate fi comparat cu un Core i5 din seriile anterioare. Acum, noul Core i5 are 4 nuclee și poate fi folosit pentru gaming (cu terminația H) însă există și o variantă pentru laptopuri office (cu terminația U). Recomand și laptopuri cu AMD Ryzen dacă nu aveți alt laptop sau desktop pe care să încercați jocuri sau aplicații profesionale, dar și restul componentelor sunt foarte importante.

Păreri pro și contra

Pentru taskuri zilnice nu veți avea nevoie de o configurație mai puternică, acel Core i3 din a 10-a generație pare să fie de ajuns. Memoria RAM poate fi de ajuns dacă nu porniți mai multe aplicații simultan și oricum nu este un laptop pentru jocuri. Placa video poate rula orice conținut video pentru că are suport HD, iar plăcile video dedicate sunt pentru jocuri.

Nu am ce să-i reproșez, poate că unii dintre voi v-ați fi dorit o variantă similară cu design pe gri sau o altă culoare deschisă. HP 15-dw1024nq este un model care poate v-ar interesa deoarece nu costă mult și nu aveți nevoie de un alt laptop sau desktop. Dotările sunt excelente și aveți suficient spațiu, dar se poate folosi și un hard extern dacă vreți mai mult spațiu pentru filiere media (filme și seriale TV).

Te-ar mai putea interesa