Acer Aspire 3 A315-23G, laptop performant cu AMD Ryzen 5 3500U

Seria de laptopuri Acer Aspire 3 A315-23G este una de tip office/multimedia iar procesorul este același indiferent de alegere – AMD Ryzen 5 3500U. După scorul de performanță poți spune că acest procesor este o alternativă bună la un Core i5 sau Core i3 (depinde de generație). Bineînțeles, acesta nu este un model care se adresează pasionaților de gaming deoarece lipsește placa video dedicată și placa video Radeon Vega 8 este una integrată. Sunt jocuri care le poate rula la minim, însă poate voi vă doriți ceva mai mult.

Arată bine și poate că nici nu vă doriți un laptop pe o anumită culoare, însă există și o variantă pe gri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Există și variante care au placa video Radeon 625 cu memorie de 2GB pentru aplicații profesionale sau unele jocuri. Prețul acelui laptop este puțin mai mare însă diferența se vede când rulați un joc. Nu mă refer la jocuri cu cerințe hardware foarte mari, iar jocurile mai vechi le rulează bine. Memoria de 8GB este de ajuns și veți vedea că puteți porni simultan mai multe aplicații sau taburi. Laptopul se comportă foarte bine cu acel SSD și o capacitate de 256GB poate fi de ajuns dacă nu obișnuiți să țineți multe fișiere pe el.

Păreri pro și contra

Este vorba de un model nou cu hardware pe măsură, motiv pentru care veți vedea doar păreri pozitive la această serie. Ecranul este unul clar cu imagine detaliată și diagonala sa este satisfăcătoare pentru că veți sta destul de aproape de el. Noile laptopuri nu mai prezintă unitatea optică DVD, însă aveți porturi rapide pentru a transfera mai rapid datele – USB 3.0. Vă puteți conecta ușor fără fir la internet cu WiFi ac și vă recomand un router compatibil (cât mai nou). Puteți să nu folosiți boxe sau alte periferice pentru că are difuzoare, microfon, cameră web, touchpad etc.

Acer Aspire 3 A315-23G are o greutate redusă pentru a fi transportat ușor, însă nu este cel mai ușor model de pe piață. Nu vine echipat cu tastatură iluminată, dotare care este destul de rar întâlnită pe laptopurile din acest buget.

Te-ar mai putea interesa