HP 15-dw1017nq, laptop cu Intel Pentium Quad Core

Laptopul HP 15-dw1017nq este un model care poate fi folosit de oricine, chiar și de elevi și de studenți. Îl recomand pentru Școala Online, însă este suficient de performant pentru a înlocui un desktop PC mai vechi. Vedem cel mai nou procesor Intel Pentium – N5030, care este din generația nouă numită Gemini Lake Refresh. Acesta nu este foarte popular deoarece mulți utilizatori preferă seriile Core i (datorită scorului de performanță mai ridicat).

Arată ca oricare alt laptop din noua generație, iar finisajul pe negru este unul destul de plăcut, dar sunt variante și pe gri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Scorul de performanță este excelent pentru acest nou procesor, însă nu se apropie de cel al unui Core i3. Numărul de nuclee nu este atât de important atunci când îl folosiți strict pentru aplicații office. Placa video de pe acest laptop este una integrată, motiv pentru care nu este recomandată pentru gaming.

Ca și la multe alte laptopuri, vedem noul tip de SSD și capacitatea sa este modestă. Cu siguranță, veți avea nevoie de mai mult, însă acesta poate fi schimbat când simțiți nevoie că oricum se ieftinesc de la an la an. În ceea ce privește memoria RAM, ei bine, poate fi de ajuns dacă nu deschideți multe aplicații sau tab-uri în browser.

Păreri pro și contra

Are un design modern cu o greutate destul de căzută, o configurație cu hardware modern, porturi excelente, autonomie generoasă (maxim 10 ore), dotări excelente și un preț foarte atractiv. Un laptop ca acesta nu vine cu Windows 10 preinstalat pentru a fi mai accesibil, însă trebuie să-l instalați ulterior. Vdem noile porturi USB 3.1 are oferă viteze de transfere acceptabile, motiv pentru care ar fi bine să aveți și un stick pe care să stocați date suplimentare (puteți ține Windows 10 pe el pentru instalare).

HP 15-dw1017nq este un gadget nou și foarte util pentru cei care vor să lucreze pe un gadget portabil, care oferă funcționalitate și productivitate pe măsură. Chiar și cu toate acele dotări, laptopul are nevoie de perifericele corespunzătoare (mouse, boxe, router etc).

Te-ar mai putea interesa