HP 15-dw1009nq, laptop de 15 inci cu greutate scăzută

Tot mai multe laptopuri vin cu o construcție mult mai compactă datorită hardware-ului avansat și de dimensiuni mai reduse. Laptopul de jos numit HP 15-dw1009nq este destul de subțire pentru cât costă și oferă componente acceptabile. Nu spun excelente deoarece încă vine cu un hard disc, adică nu va fi atât de rapid precum unul cu SSD. În schimb, veți avea mult mai mult spațiu de stocare, adică 1TB în loc de 128GB. Totuși, vorbim de un laptop atât de accesibil încât nu puteți avea pretenții foarte mari.

Se poate face o mică îmbunătățire la capitolul stocare, adică se poate înlocui oricând actualul HDD cu un SSD SATA. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Trebuie să menționez că vine cu un procesor destul de nou și nici nu este nevoie de mai mult dacă îl folosiți doar pentru navigare și redare media. Este vorba de un Celeron N4020 cu un scor Benchmark de 1600 de puncte. Nu este foarte mare, dar veți vedea că nici nu aveți nevoie de mai mult.

Multitaskingul este satisfăcător deoarece vorbim de o memorie RAM mai mare decât al altor modele în acest buget – 8GB. Ținând cont că a apărut memoria DDR5 pe anumite laptopuri (gaming) și că vă doriți un sistem de operare Windows, 8GB ar fi ideal.

Ecranul este cel clasic și îl consider suficient de bun pentru mărimea sale. Poate că seriile mai avansate oferă paneluri mai bune (Asus Vivobook S 15 OLED M3502QA), însă diferențele nu sunt atât de vizibile când vă rezumați strict la aplicații office și navigare.

Conectivitatea este un alt punct forte al laptopului, adică aveți portul USB tip C dar și cele clasice în versiunea 3.2. Să nu neglijăm nici tehnologiile fără fir care reduc numărul de cabluri de pe birou, astfel că puteți folosi gadgeturi wireless sau chiar să vă conectați la internet prin intermediul unui router.

Concluzie

Este un laptop simplu și dacă este primul vostru laptop, eu consider că este foarte bun. HP 15-dw1009nq e recomandarea mea în acest preț și veți vedea că nu sunt multe laptopuri cu atât de multă memorie și spațiu.

Te-ar mai putea interesa