Asus Vivobook S 15 OLED M3502QA review

Probabil că vrei un laptop pentru editări video și foto ocazionale. Pe piață nu sunt prea multe notebook-uri care să te ajute în acest sens. Dar, cei de la Asus s-au gândit la segmentul de fotografi și editori video, iar din această cauză au scos pe piață laptopul Asus Vivobook S 15 OLED M3502QA.

Asus Vivobook S 15 OLED M3502QA e acel laptop pentru cei interesați de ceva performant pentru acasă sau la lucru. Eu îl consider ca fiind un laptop din categoria multimedia întrucât cipul grafic nu are propria memorie video.
Nu văd de ce nu ar putea fi utilizat de creatorii de conținut care nu au nevoie de foarte multă procesare video. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Trebuie precizat că laptopul a fost lansat undeva la începutul lui 2022, iar în felul acesta are unele dintre cele mai noi și puternice componente. Aș menționa procesor octa core, 16 giga RAM și ecran OLED cu rezoluție 2,8 K. După cum am scris mai sus, pe piață nu sunt prea multe astfel de laptopuri.

Cel mai bun pentru: În opinia mea, acest mode e foarte bun pentru sarcini multimedia, chiar dacă unii ar preciza că e pentru creatorii de conținut. Eu sunt de părere că nu e tocmai pentru creatorii de conținut întrucât placa video e una cu memorie integrată.

Caracteristici cheie:

  • Procesorul octa core Ryzen 7 5800H care e extrem de puternic. Scoate 21442 puncte pe cpubenchmark.
  • Memoria RAM e una de 16 giga așa încât totul să ruleze fluent. Noul standard în materie de capacitate e 16.
  • Ecranul OLED de 15,6 inci e unul foarte clar. La acest lucru contribuie rata de reîmprospătare de 120 Hz și rezoluția 2880×1620 pixeli. Asus precizează că e primul ecran de acest fel din lume.
  • Portabilitatea e una foarte bună, precizându-se că bateria e de 70 Wh, iar greutatea e de 1,8 kilograme. Bateria ține undeva la 5-7 ore.

Aspecte negative:

  • Placa video e una integrată în procesor, lucru care înseamnă că performanțele nu sunt la fel de bune precum ale uneia dedicate.
  • Costul de achiziție e unul ușor mare, dar reflectă dotările.
  • Nu are sistem de operare preinstalat (e recomandat Windows 11).

Te-ar mai putea interesa