HP 15-db1200ny, laptop cu un raport performanță/preț foarte bun

Laptopurile de la HP sunt destul de populare deoarece oferă componente foarte bune pentru acel buget. HP 15-db1200ny este o recomandare foarte bună pentru cei care vor performanță pentru că are noul Ryzen 5 3700U. Procesorul este foarte important și trebuie să fie cât mai avansat pentru că vreți să folosiți laptopul pentru mai mulți ani. Acel Ryzen 5 este echivalentul unui procesor Core i5 doar că are tehnologie pe 12 nm, adică este puțin mai eficient.

Să nu neglijăm nici restul configurației și se pot face îmbunătățiri dacă vreți ca totul să pornească mai rapid. Se poate schimba hard discul cu un SSD generos, iar hardul se poate folosi ca unul extern dacă aveți un rack extern pentru acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile cu procesoare AMD sunt o alegere inteligentă și le vedem pe serii de top, dar și pe platformele desktop. Îmi plac plăcile video integrate deoarece pot rula și jocuri la detalii mici sau jocuri mai vechi fără probleme. Consider că memoria RAM de 8GB este de ajuns indiferente ce veți face pe el și nu are sens nici un upgrade la acest capitol. Ecranul este unul de tip SVA care are specificații similare cu cele ale unui IPS (unghiuri de vizibilitate bune și culori bogate).

Sunt foarte puține laptopuri care mai oferă un hard disc, deoarece SSD-urile oferă performanțe superioare, doar că spațiul de stocare nu este cel mai mare.

Păreri pro și contra

Îmi plac noile configurații cu procesoare AMD deoarece sunt bune pentru a rula diverse aplicații și jocuri, însă pretențiile nu pot fi atât de mari pentru că nu are o placă video dedicată. În modul economic, laptopul oferă o autonomie generoasă și scade dacă setăm o luminozitate ridicată la ecran, folosim WiFi-ul sau redăm conținut video. Veți vede că este un laptop foarte apreciat, arată foarte bine și este fiabil.

Modelul de sus, HP 15-db1200ny, reprezintă o soluție portabilă și atractivă chiar și ca preț, însă sunt serii cu greutate ceva mai mică – 1.8 kg, dar diferența nu este atât de evidentă dacă îl folosiți strict la birou.

Te-ar mai putea interesa