HP 15-db1100ny, laptop cu hard disc mare

Laptopurile noi vin cu SSD-uri, însă pentru unii utilizatori nu este e ajuns acel spațiu de stocare (256GB sau 512GB). Motiv pentru care sunt laptopuri ca și HP 15-db1100ny, care vin cu un HDD mare. După cum am menționat, laptopurile vin cu SSD pentru că oferă o pornire mai rapidă a sistemului, dar și aplicațiile pornesc aproape instant. Laptopul de jos se adresează utilizatorilor care vor să încerce aplicații office, jocuri 3D mai simple (cerințe hardware reduse) și să vizioneze filme.

Prețul nu este cel mai atractiv, ținând cont de ce oferă însă este un înlocuitor bun pentru vechiul PC și aveți portabilitate (îl puteți lua oriunde). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația office este de ajuns și vă puteți bucura de o autonomia bună, însă poate fi afectată de setări sau conținutul redat. Memoria RAM sau hard discul pot fi înlocuite oricând pe viitor, însă există o anumite limită suportată de placa de bază. Alegerea finală este a voastră, iar dacă sunteți un utilizator mai pretențios, atunci vă recomand o generație mai nouă de laptop cu SSD chiar dacă costă mai mult. Alături de acesta puteți să vă luați niște periferice care vă pot fi de folos, poate chiar și o husă pentru a-l transporta mai ușor.

Păreri pro și contra

Face parte dintr-o serie care are o greutate foarte căzută și un hardware puțin mai nou, iar aici mă refer la noul procesor de la AMD. Acesta oferă un scor de performanță foarte bun și l-aș putea compara cu un Core i5, iar placa video Vega 8 este mult mai bună decât cea Intel. Ecranul are un panou SVA care este similar cu cel IPS, deoarece are specificații similare. Este dotat cu porturi foarte bune, adică are HDMI (conecta un monitor/TV), USB 3.1 (transfer rapid de date și suport pentru câteva adaptoare), USB 2.0 (periferice) etc.

Pe acesta se instalează rapid Windows 10 cu ajutorul unui stick, iar driverele se instalează singure imediat ce l-ați conectat la internet. HP 15-db1100ny are conectivitate LAN, însă puteți să folosiți un router wireless dacă nu vă plac cablurile din jurul său.

Te-ar mai putea interesa