HP 15-db1050nq, laptop cu placă video Vega 3

Laptopul HP 15-db1050nq este o variantă destul de nouă și se vede după configurația laptopului – noul Ryzen 3 3200U. Oferă un spațiu de stocare modest, dar de ajuns pentru acei utilizatori care nu stochează multe fișiere media. Puteți mări spațiul de stocare dacă folosiți un SSD extern, dar sunt și hard discuri externe dacă vreți ceva mai accesibil. Are o construcție clasică pe negru și fără unitate optică DVD, că doar sistemul de operare poate fi instalat ușor și rapid e pe un stick USB.

Specificațiile sunt foarte bune pentru cât costă și mai sunt și alte serii de la acest brand care le puteți lua în calcul, dacă nu vă place configurația (poate preferați cu procesor Intel). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sunt diferite la fiecare generație și vedem un plus de eficiență datorită tehnologiilor noi. Hard discurile au fost înlocuite cu SSD-uri M.2, memoria are o frecvență tot mai bună și puteți face mici îmbunătățiri (dacă le considerați necesare). Voi decideți dacă acesta vi se potrivește sau poate preferați unul pe o altă culoare, adică configurația nu joacă un rol atât de important.

Păreri pro și contra

Are un raport preț/performanță bun, dotări satisfăcătoare, o greutate redusă, conectivitate excelentă, ecran cu rezoluție mare și claritate superioară. Ecranul este foarte important și trebuie să fie IPS sau ceva similar (SVA), pentru ca să vă bucurați de conținutul redat. Nu l-aș folosi pentru gaming deoarece are o placă video integrată care oricum este mai bună decât cea Intel UHD. Puteți rula fără probleme filme pe el sau conectați un televizor la HDMI-ul său.

HP 15-db1050nq are un preț puțin mai mare decât restul deoarece are Windows 10 preinstalat, adică puteți să-l folosiți imediat după achiziție. Îl recomand oricui și nu aveți nevoie de prea multe cunoștințe pentru a-l folosi. Este la fel ca și un desktop, doar că are un design foarte compact. Imaginați-vă că nu vor mai fi atâtea fire în jurul laptopului și nici nu sunt necesare multe periferice, poate că un mouse ar fi obligatoriu pentru a lucra mai rapid pe el.

Te-ar mai putea interesa