HP 15-da2042nq, laptop cu i3-10110U şi stocare de 256GB

HP 15-da2042nq este un laptop pentru acasă util sarcinilor office (editat documente, vizionat filme, navigat pe Internet şi jocuri simple). În opinia mea acest model ar fi util pentru şcoala online ori dacă lucraţi de acasă.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop de la un brand premium.
Din poză se poate vedea că aparatul e unul plăcut ca aspect, fiind un model gri închis.


Păreri pro şi contra

Procesorul i3-10110U e unul dual core capabil în a scoate un punctaj de 4098 la cpubenchmark. Procesorul i3 din HP 15-da2042nq e unul cu cip grafic Intel UHD care se va folosi de memoria sistemului.
Laptopul are memorie RAM de 8GB, utilizabili fiind vreo 6GB deoarece restul sunt folosiţi de cipul grafic.
Ecranul modelului de faţă e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi strat anti-glare.
Stocarea e pe SSD de 256 de giga, aceasta fiind una suficientă pentru sistemul de operare şi programe. Dacă sunteţi o persoană care colecţionează filme sau alte fişiere media atunci ar fi bine să utilizaţi un hard extern.
Portabilitatea e una foarte bună prin faptul că bateria poate să ţină şi 10 ore, iar greutatea e de 1,9kg.

Nu are unitate optică, dar în schimb stă bine pe partea de conectivitate întrucât are 3 porturi USB, un HDMI, LAN Gigabit, wireless N şi bluetooth.
Din păcate nu are sistem de operare, iar din această cauză se poate instala Windows 10 Home de pe un stick USB.

De final pot spune că acest model e pentru persoanele care vor ceva fiabil şi performant. Producătorul HP este cunoscut pentru laptopurile sale durabil şi de aceea e prima alegere când e vorba despre laptopuri business.
Ca alternativă v-aş putea recomanda acest model care e tot de la HP, dar care e ceva mai premium.

Te-ar mai putea interesa