HP 14s-fq0024nq, laptop cu greutate sub 1.5 kg

HP 14s-fq0024nq face parte din gama de laptopuri cu ecran ceva mai mic, dar poate fi de ajuns pentru mulți dintre voi. Vorbim de un display cu diagonală de 14 inci care pare la prima vedere mai mic pentru că marginile sunt subțiri. De aceea cred că în viitorul apropiat, cel mai mic laptop de pe piață va fi cel de 14 inci și nu de 11-13 inci. Spun asta pentru că laptopurile au scăzut destul de mult și în greutate, astfel că modelul de jos are în jur de 1.4 kg. O astfel de portabilitate o vedeam în anii anterior doar la laptopuri de top sau premium, dar vă că încetul cu încetul laptopurile de buget devin și mai atractive.

La prima vedere arată precum un laptop clasic doar că acesta este complet negru și nu are acea tastatură numerică în dreapta. Ar mai fi și lipsa portului LAN și touchpad-ul mai mic, însă aceste dotări nu sunt atât de importante cât timp sunt soluții alternative. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Laptopul arată bine și se comportă bine, iar performanțele sunt date de procesorul său AMD Athlon care este echivalentul unui Intel Pentium. poate că v-ați fi dorit mai degrabă un Ryzen 3 dar și restul componentelor joacă un rol important. Laptopul se mișcă atât de bine pentru că are un SSD de tip M.2 care este și cel mai popular, înlocuind pe cel clasic de tip SATA.

Nici nu putem avea pretenții foarte mari pentru că vorbim de un laptop ieftin, însă îl putem compara cu modelele de la concurență. Un astfel de laptop ar fi modelul ASUS X415FA și chiar dacă la prima vedere se pot observa niște diferențe, lipsa sistemului de operare face ca laptopul să fie mai atractiv ca preț. Deci, aș putea spune că nu ar fi o comparație corectă, însă dacă aveți licență pentru acest sistem de operare atunci nu ar avea sens să luați unul cu Windows.

Concluzie

HP 14s-fq0024nq reprezintă o opțiune bună deoarece nu trebuie să mai apelați la cineva să vă instaleze un sistem de operare, plus că este licențiat și puteți să-l folosiți imediat după achiziție.

Te-ar mai putea interesa