HP 14” Chromebook x360 14a, laptop și tabletă la un preț bun

Laptopurile convertibile sunt destul de de populare în special dacă au prețuri atractive și un hardware suficient de bun pentru orice task. Un astfel de model este cel de jos numit HP Chromebook x360 14a care are un ecran suficient de mare (14 inci) și sunt disponibile trei variante în funcție de culoarea aleasă (14a-ca0001nn – alb, 14a-ca0002nn – argintiu, 14a-ca0000nn – albastru). Alte diferențe nu sunt că doar dorește să fie un model cât mai ieftin și se poate extinde spațiul de stocare dacă nu sunteți mulțumiți de SSD, cu un hard extern.

O tabletă clasică nu oferă un ecran atât de mare și nici atât de multe porturi, iar în acest preț nici procesorul nu era prea performant. Chiar și așa, acel Chrome OS nu necesită un hardware foarte avansat, el rulând fără probleme pe mai toate configurațiile noi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Nu aș recomanda să instalați un alt sistem de operare cât timp laptopul a fost gândit pentru a rula Chrome OS, un sistem de operare bazat pe cunoscutul browser și care nu cere foarte multe resurse.

Îl puteți folosi ca și un laptop simplu deoarece are tastatură fizică și touchpad. Evident că oferă mai multe porturi și dotări decât o tabletă simplă, astfel că nu veți mai folosi vechiul laptop sau PC. Totuși, performanțele sunt limitate și oricum nu prea aveți cum să încercați anumite aplicații, ci doar cele suportate de OS.

În acest preț veți găsi o mulțime de alternative bune chiar și de la același brand, iar dacă nu vă interesează balamalele și ecranul touch, atunci puteți alege un HP 14s-fq0024nq care are un preț mai bun și rulează Windows 11 S. Un astfel de OS necesită cel puțin 4GB RAM, de aceea puteți să vă gândiți și la alte opțiuni.

Concluzie

HP 14” Chromebook x360 14a este un laptop care poate fi folosit în mai multe moduri în funcție de locația voastră (acasă, facultate, loc de muncă, concediu), iar autonomia este una suficient de mare astfel încât să nu trebuiască să vă stea gândul la nivelul bateriei.

Te-ar mai putea interesa