Hotpoint HS5160CNE, plită cu timer

Cele mai avansate plite electrice de pe piață sunt cele cu inducție, care funcționează pe un alt principiu. Hotpoint HS5160CNE este un model cu zone extinse, adică care pot fi folosite pentru vase ovale sau dreptunghiulare. Plitele electrice clasice (vitroceramice) oferă doar zone circulare (simple și duble), doar că în cazul acelor modele sunt pierderi deoarece se încălzește suprafața arzătorului, pe când la acele cu inducție se încălzește doar vasul.

Evident că și la acesta se încălzește suprafața de la acel vas însă se răcește mult mai rapid și nu are importanță forma zonei. De aceea este prezent ți acel indicator pentru căldură reziduală. Plita nu se adresează oricui și se poate vedea și după preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Hotpoint HS5160CNE

Merită sau nu merită cumpărată?

Chiar dacă pare să aibă din imagine doar două zone de gătit (Flexi Duo, de fapt sunt 4 zone de mărimi egale, iar împreună oferă o putere maximă de 7200 W. Sunt o mulțime de plite care oferă o putere de încălzire mult mai mică deoarece sunt zone de dimensiuni diferite.

Se poate limita puterea plitei dacă nu vă doriți să suprasolicitați circuitul electric, iar această caracteristică se numește Power Management. Am mai văzut-o și la alte branduri (Whirlpool WSQ7360NE) și o consider destul de folositoare, în special dacă instalați electrică din casă nu a fost prevăzută pentru atât de multe aparate electrice cu consum mare. Oricum, nu veți folosi toate aparatele simultan și plita de sus chiar gătește rapid în comparație cu una clasică și funcția Booster nu lipsește.

Numărul plitelor premium disponibile pe piață este în creștere deoarece cererea a crescut și sunt tot mai puțini cei care aleg o soluție pe gaz.

Concluzie

Hotpoint HS5160CNE poate fi folosită cu ușurință datorită interfeței touch și slidere-ele chiar sunt foarte utile, pentru că nu mai trebuie să apăsați, ci doar glisați pentru a ajunge la temperatura dorită. Chiar dacă pare a fi mai mare, este tot de 60 cm și o puteți pune în locul vechiul model. Aceasta este mult mai subțire pe blat și este complet neagră (nu mai are acea ramă).

Te-ar mai putea interesa