Heinner HF-V213BKF+, frigider negru cu două uși

Heinner HF-V213BKF+ este un model mai deosebit fiind prezent pe o culoare tot mai des întâlnită – negru. Acesta se asortează foarte bine cu restul aparatelor din bucătărie, în special dacă va fi pus lângă mobilier. Poate că nici nu aveți o bucătărie foarte mare și vă decideți să puneți aparatele și mobilierul pe un singur perete, astfel că multe dintre ele vor fi incorporabile. Acest frigider nu este incorporabil, motiv pentru care este și mai atractiv ca preț și nici nu am văzut astfel de soluții de la acest brand.

Se adresează familiilor nu foarte mari (2-3 membrii) deoarece congelatorul nu este foarte mare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă ne uităm la alte frigidere similare ca preț aș observa niște diferențe semnificative. Mă refer la cele care au prețuri aproape identice și sunt concepute de același brand. Heinner HF-V213E++ este un frigider care l-aș compara cu cel de sus:

  • în primul rând, sunt două culori diferite, aspect care ar influența prețul, adică cele pe alb sunt de fiecare dată mai accesibile. Față de modelul ales pentru comparație, există și o variantă mult mai accesibilă care face din aceeași serie, dar i una pe argintiu.
  • volumul este identic, indiferent despre care compartiment discutăm.
  • diferența majoră o vedem la partea de consum, adică modelul prezentat are clasa E, iar celălalt are clasa F. Poate că nu ar fi mare lucru deoarece sunt două clase energetice consecutive, însă văd o diferență de 50 kWh pe an (destul de mult și nu trebuie neglijat).

Concluzie

Cu alte cuvinte, Heinner HF-V213BKF+ reprezintă o alegere bună și modernă dar nu și la partea de consum (probabil de aceea e și acel discount mai mare). Vă veți recupera banii alegând un aparat eficient deoarece că doar îl veți ține mai tot timpul în priză. Dacă e să economisiți cel puțin 50 kW la fiecare aparat nou, atunci veți vedea că merită, plus că e bine să nu depășiți facturile lunare (un număr de kW stabilit de fiecare furnizor) datorită acelei plafonări, adică vor crește tarifele când depășiți consumul 100, respectiv 200 kW.

Te-ar mai putea interesa