Heinner HBH-V4IEBK, cea mai ieftină plită neagră

Sunt destul de multe plite incorporabile accesibile de la diverși producători. Bineînțeles, producătorii de top nu oferă astfel de soluții pentru că nu doresc să coboare sub anumite standarde (gen: Whirlpool GOS 6415 NB). Heinner HBH-V4IEBK este o astfel de plită și aș putea spune că este cea mai accesibilă de la acest brand. Poate că nu vă plac cele pe inox și preferați una neagră care se sortează cu hota ori cuptorul. Evident că trebuie decupat din blat pentru a o putea monta și aveți nevoie de alimentare cu gaz, dar și o priză pentru aprinderea electrică.

Dacă nu vă pricepeți, nu aveți timp sau nu aveți sculele necesare, se poate achiziționa un serviciu de montaj a acestui aparat incorporabil. Nu e foarte dificil de instalat, dar nu toată lumea se pricepe la montaj. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Reprezintă o alternativă mai elegantă la un aragaz, însă trebuie luat în calcul și un cuptor. Spre deosebire de cuptoare, plitele sunt atât pe gaz, cât și electrice, iar prețurile sunt în favoarea celor pe gaz deoarece nu sunt foarte materiale scumpe și dotări mai avansate. Fiecare plită oferă caracteristici tehnice diferite, însă la acele accesibile sunt relativ același:

  • Panoul de control este mecanic cu butoane rotativ și poziționat pe lateral. Nu afectează dimensiunile plitei, ci doar distanța dintre arzătoare.
  • Aprinderea arzătoarelor se face cu o singură mână ca la multe alte plite, deoarece are un sistem integrat. Arzătoarele au siguranță acare opresc alimentarea la stingerea flăcării și sunt arzătoare destul de eficiente, astfel că vă puteți bucura de un randament destul de bun (prepararea mâncării va dura mai puțin) și de o mică economie de gaz.
  • Grătarele pot fi demontate pentru a ușurea curățarea suprafeței și sunt realizate din oțel, fiind mai subțiri (cele din fontă sun mai groase pentru că sunt turnate).
  • Pachetul include și duze GPL în caz că vreți să alimentați plita cu gaz diferit.

Concluzie

După cum am menționat mai sus, este un aparat incorporabil nu foarte scump și care vi-l puteți permite fără probleme. Pentru instalare Heinner HBH-V4IEBK are nevoie de un spațiu cu lățime de circa 60 cm și adâncime cam tot atât, însă e bine să aveți suficient spațiu în jurul ei.

Te-ar mai putea interesa