≡ Meniu

Hansa FCEW58169, aragaz complet electric

Aparatul din imagine este un aragaz modern, adică este complet electric, motiv pentru care nu mai este nevoie de alimentarea pe gaz ci numai de alimentarea electrică. Hansa FCEW58169 este o alegere accesibilă și destul de bine echipată. Are un design destul de simplu și plăcut pe alb, iar ușa și arzătoarele sunt mai bine evidențiate. Plita are capac metalic ca și la aragazurile clasice, numai variantele cu sticlă vitroceramică nu au capac, însă mai sunt și variante mixte cu capac din sticlă (la prețuri ceva mai mari).

Sunt mulți utilizatori care nu ar renunța la arzătoarele pe gaz deoarece oferă un randament superior, însă poate că nu frigeți mâncarea ci preferați să o gătiți la cuptor (este mai sănătos). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Nu necesită incorporare precum alte aparate ci poate fi pus pe lângă orice mobilier, doar că trebuie să nu uitați că are o lățime de 60 cm. Panoul de control este unul mecanic și mă refer la butoanele rotative clasice. Unele aragazuri vin cu un timer digital pe care puteți vedea timpul setat pentru cuptor (în ca că repetați o rețetă). Chiar și așa nu puteți lăsa cuptorul nesupravegheat și există timere analoage pentru bucătărie, adică nu mai trebuie să vă uitați la ceas.

Cuptorul are sistem ușă rece, adică mai multe straturi pentru o izolare termică mai bună, dar și iluminare interioară.

Păreri pro și contra

Față de alte modele din acest buget, acesta are o lățime de 60 cm, motiv pentru care are o plită mai spațioasă și un cuptor mai încăpător. Un cuptor electric oferă mai multe moduri de încălzire pentru diversele preparate și nu se compară cu cel clasic pe gaz. De aceea aragazurile mixte tind să înlocuiască pe cele clasice pe gaz, iar avantajele se văd. O alimentare mixtă presupune să aveți și gaz și o priză în apropiere, deci nu este atât de simplu cum pare.

Hansa FCEW58169 este complet electric, motiv pentru care se instalează ușor și se folosește cu ușurință. Dacă bugetul nu este limitat și vreți mai multă putere și eleganță, atunci alegeți un model cu mai multe funcții și poate o plită netedă (sticlă termorezistentă).