Fram FCD-V8T2B, uscător clasa B cu hublou XL

Fram FCD-V8T2B e un uscător de rufe cu o capacitate de 8kg așa încât să fie sufieint unei familii de 3-4 persoane. Consumul energetic e unul modic (561 kWh pe an) și îi e atribuită clasa B (vechea clasă de eficiență energetică).
Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat modern care corespunde noilor cerințe. Se poate vedea că e un model simplu, iar pe panoul de comandă se pot vedea funcțiile (start întârziat, timpul uscării, nivelul uscării, delicate și anti-șifonare). În dreptul roțiței vedem programele care sunt de la shirts 12 minute până la Extra Dry.

Păreri pro și contra

Modelul Fram FCD-V8T2B vine de la un brand românesc cunoscut și apreciat încă dinainte e anii 90. Ceva caracteristic acestui producător e că are o garanție standard 3 ani pentru produsele sale, inclusiv pentru acest uscător cu condensare.
Din păcate acest model nu are noua etichetă energetică. Are o etichetă pe care sunt trecute valori precum durata medie a cilului (129 minute), capacitatea (8kg) și nivelul de zgomot de 65 decibeli.
Dimensiunile aparatului sunt unele ok de 60x61x85 axlxî cm, iar greutatea e de 39kg.
Există unele aspecte pozitive față de o mașină de spălat cu funcție uscător, iar acestea sunt:
– Consum energetic mai mic. Are vechea clasă B cu un consum de 561 pe an.
– Capacitate de încărcare mai mare așa încât să putem usca mai multe rufe.
– Mai multe funcții și programe. De exemplu, modelul de față e unul cu 15 programe.
– E mai silențios. Modelul acesta are pereți cu design timp boomerang așa încât să fie reduse vibrațiile și nivelul de zgomot.

Concluzia mea referitoare la acest aparat e că merită banii în cazul în care vreți ceva cu eficiență medie la un preț nu prea mare. Dacă vreți ceva cu o eficiență superioară atunci vă recomand un Whirlpool.

Te-ar mai putea interesa