Electrolux LKR564200K, aragaz negru electric

Aragazul Electrolux LKR564200K este unul dintre multele modele complet electrice care nu mai necesită alimentarea cu gaz. Nu sunt multe aragazuri în acest buget care să fie precum cel de jos și poate ați observat că nu toate brandurile oferă astfel de aparate. Îmi plac foarte mult și cele mixte, adică cu plită pe gaz și arată ca un aragaz simplu doar că la interior aveți un cuptor electric ca și cel de jos. Bineînțeles, aragazul prezentat nu este cel mai avansat de pe piață, sunt altele care oferă mai multe dotări, funcții de gătire și altele. Arată destul de bine pe negru, iar designul este minimalist, plita mai că nici nu iasă în evidență.

Alternativele sunt destul de multe dacă nu vă interesează tipul de alimentare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita are 4 zone de gătit/arzătoare și fiecare are o putere diferită (de la 1.2 kW la 2 kW). Cu cât sunt mai puternice acele arzătoare, cu atât e mai bine. Randamentul diferă în funcție de tipul de alimentare dar și tehnologiile incorporate, astfel că cele cu inducție sunt cele mai performante de la ora actuală. Însă, dacă nu obișnuiți să frigeți mâncare pe plită, atunci randamentul nu e atât de relevant.

Cuptorul acestui aparat e destul de mare – 58 litri, are alimentare electrică, grill, iluminare interioară, gătire cu aburi, dezghețare, coacere, încălzire inferioară, încălzire superioară, dar și încălzire combinată (sus+jos). Dimensiunile sale sunt destul de generoase dar nu sunt mai mari decât cele ale unui model clasic. Nu poate fi comparat cu un aragaz clasic deoarece arată mai bine, oferă o alimentare electrică și suficient spațiu pe plită.

Plusuri: arată destul de bine, ușor de folosit, are tehnologii precum AirFry și SteamBake, funcție de autocurățare, are ventilator integrat, fiabil și accesibil.
Minusuri: nu sunt.

Electrolux LKR564200K este un aparat destul de bun care ar trebui să fie prezent în orice bucătărie și se poate observa că nu are capac ca la aragazurile pe gaz. Nu are capac pentru plită pentru că are o suprafață netedă și nici nu ar fi arătat prea bine. Acest minus e prezent la mai toate plitele electrice, fie ele și cu inducție.