Electrolux LFP316S, hotă incorporabilă cu 1 motor

Electrolux LFP316S este o hotă incorporabilă cu un motor și o putere de absorbție de 370 mc/h. Se adresează celora care vor un model clasic de tip casetă, dar care să poată fi incorporată. Aceasta este varianta pe inox, dar există și o alternative pe gri/negru și alb. Specificații și prețurile sunt aceleași, însă disponibilitate poate fi diferită. Oricum, cea mai populară este cea pe inox.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci este și foarte eficient. Poate că unora li se pare că are un preț cam mare, dar acesta e dat de capacitatea de absorbție superioară. O să găsiți modele la 300 lei, dar acelea au capacității de 200-300 mc/h, adică pe jumătate.

Merită sau nu merită cumpărată?

Hota e una inox de culoare argintie (pot fi și pe nuanță închisă), iar burlanul necesar trebuie să aibă un diametru de 150 mm. E un model clasic prin prisma aspectului, dar și a controlului deoarece poate fi controlată mecanic.
Motorul are o capacitate maximă de 370 mc/h, dar asta e obținută doar în treapta cea mai ridicată. Modelul acesta are 3 trepte care sunt vizibile pe lateral. Panoul de control nu este poziționat frontal și este cam ca la majoritatea hotelor.
Iluminarea se realizează cu două lămpi LED, iar puterea lor este irelevantă pentru că lumina oferită este foarte puternică.
Este echipat cu două filtre din aluminiu, care pot fi spălate foarte ușor și prezintă o eficiență D. Îmi place că puteți alege să conectați un burlan pentru evacuarea mirosului și aburului sau chiar să puneți un filtru din carbon pentru recircularea aerului (în caz că nu puteți face o gaură cu carota în peretele exterior).
Nivelul de zgomot maxim e de 68 decibeli, deci nu e un aparat prea gălăgios.

Concluzie

Pentru achiziția acestui model ar fi că vine de la un brand premium (nu e unul asiatic, ci unul suedez), fiabilitatea ridicată și performanțe ok (sunt multe recenzii pozitive ale utilizatorilor). Deci, dacă vrei un aparat eficient care să te ajute să menții casa fără mirosuri de mâncare și fără aburi atunci acest Electrolux LFP316S ar fi recomandarea mea. O hotă decorativă la fel de populară este Star-Light HAD-190DBL.

Te-ar mai putea interesa