Electrolux EW6SN427WI, mașină de spălat rufe Clasa C cu design Slim

Am observat că producătorii încearcă să înlocuiască vechile mașini de spălat cu altele ceva mai eficiente, adică care au componente mai bune. În imaginea de jos avem modelul Electrolux EW6SN427WI care care clasă de eficiență mai bună decât generația precedentă. Se poate vedea și pe acea etichetă și nu este evidențiat consumul anual, ci este raportat la un număr de spălări (100). Probabil a fost schimbată acea etichetă energetică deoarece utilizatorii nu prea puteau să-și facă o idee despre aparat pentru că mai toate avea clasă A++ și A+++, iar acum cea mai bună este A.

Diferența între două clase energetice succesibile este de circa 10 kWh, deci voi decideți dacă merită sau nu să cheltuiți atât pe un astfel de aparat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Electrolux EW6SN427WI

Merită sau nu merită cumpărată?

Numai voi puteți lua decizia finală în trebuie luate în calcul mai multe aspecte: eficiență, fiabilitate și dotări. Cu eficiența ne-am cam lămurit, însă sunt și destul de multe mașini cu clasă energetică A, respectiv B, deci ați avea din ce să alegeți. Problema o reprezintă și prețul când vine vorba de eficiență, însă un alt aspect care poate nu la-ți observat este acela că modelele cu clase A (Bosch WGG14402BY) și B nu sunt foarte compacte (adâncime sub 50 cm), ci majoritatea u o adâncime de circa 55-60 cm. Probabil pentru că anumite componente noi nu sunt atât de compacte și tot angrenajul este gândit diferit.

Mai observ la aceasta și o capacitate de încărcare bună, dar și la stoarcere nu stă atât de rău. Când le punem pe toate în balanță, veți vedea că trebuie să faceți mici compromisuri, plus că este vorba de un brand de top (suedez) care oferă doar soluții fiabile și care a folosit doar materiale de calitate.

Concluzie

Electrolux EW6SN427WI are sistemul SensiCare care adaptează programul în funcție de câte rufe puneți în tambur, dar nu este o tehnologie atât de nouă. În schimb aveți Eco TimeManager cu care puteți ajusta durata programelor fără a mări prea mult consumul (e menționat acel „Eco”).

Te-ar mai putea interesa