Electrolux EOF4P74X, cuptor cu autocurățare pirolitică

Cuptorul incorporabil poate fi destul de bine echipat dacă vorbim de un buget ceva mai mare. De exemplu, modelul de mai jos numit Electrolux EOF4P74X oferă o funcție de autocurățare destul de avansată – pirolitică. Alte cuptoare oferă funcții de autocurățare diferite care nu consumă multă energie sau chiar deloc. Voi decideți care v-ar conveni mai mult, însă aceasta nu este un criteriu de alegere, ci mai degrabă modurile de încălzire. Vă voi prezenta mai jos câteva caracteristici care nu le veți găsi la multe cuptoare și care sunt esențiale dacă gătiți mult și des, plus că rezultatele trebuie să fie peste așteptări.

Acest aparat are un design plăcut pe inox și panoul de control este destul de vizibil nefiind negru ca la altele (Electrolux EOD6P60X) și pictogramele sunt destul de vizibile. Având în vedere că panoul de control nu este complet, butoanele retractabile nu lipsesc, acestea putând fi ascunse prin apăsare. Totuși, pictogramele sunt prezente pe panoul de control și nu pe buton deoarece sunt prea multe moduri/programe. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Prețurile sunt justificate de cele mai multe ori și la unele branduri pot fi ceva mai piperate, însă se vede și la calitate. Adică nu se rezumă doar la dotări, ci și la materialele folosite, dar și la finisaje. Aparent este precum multe alte cuptoare și un accesoriu este oferit în plus – suport telescopic pe 1 nivel.  Tava poate fi scoasă cu ușurință ca să vedeți mai bine preparatul ori poate că este cam grea datorită preparatului.

Gătitul uniform este o joacă pentru acest cuptor, deoarece are caracteristica SurroundCook 600. Adică nu mai trebuie să întoarceți tava ori să o puneți la un anumit nivel. Bineînțeles, anumite preparate necesită să fie pusă la un anumit nivel în funcție de modul de încălzire ales.

În plus, vi se oferă și posibilitatea gătitului simultan pe mai multe niveluri – Multi Level Cooking. Adică puteți face toată prăjitura cu ajutorul unui singur program.

Concluzie

Electrolux EOF4P74X se laudă cu destul de multe, însă și clasa de eficiență energetică este mai bună decât la restul modelelor- A+ (să nu neglijăm nici puterea de aproape 3.5 kW, respectiv temperatura de încălzire maximă de până la 300 de grade).

Te-ar mai putea interesa