De’Longhi ECAM 23.460 B, espressor automat cu sistem LatteCrema

De’Longhi ECAM 23.460 B e un espressor automat pentru persoanele care vor să savureze o băutură de cea mai bună calitate. Cu acest aparat pot fi preparate 3 tipuri de băuturi (espresso, cappuccino şi caffe lungo) şi are două duze de cafea.
Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un aparat premium care e realizat din materiale de calitate. De exemplu râşniţa e una inox care e incorporată şi vine cu 13 setări.


Păreri pro şi contra

Modelul De’Longhi ECAM 23.460 B e unul cu dimensiuni compacte de 43x24x34 lxaxî cm, iar greutatea e de 9kg. Da, are o greutate cât două televizoare, dar nu e laptop aşa încât să ne intereseze portabilitatea.
E foarte importantă presiunea pompei, în cazul de faţă fiind vorba despre 15 bar precum la toate espressoarele premium.
Mai sus am scris că aparatul vine cu posibilitatea de a prepara 3 tipuri de băuturi, iar simultan poate prepara două pentru a face economie de timp (această caracteristică poartă numele de Unique twin-shot brewing cycle).
Întreţinerea e un proces simplu deoarece caraca are funcţie auto-curăţare, iar pentru decalcifiere va exista o solicitare din partea aparatului (producătorul recomandă folosirea unei soluţii speciale numită EcoDecalk).
Aparatul se controlează de la panoul de comandă, iar pentru o uşurinţă în utilizare are 16 limbi în care se poate seta interfaţa. Referitor la panoul de comandă trebuie menţionat că e unul clasic, adică cu butoane. Cei de la Philips au un panou touch, mai modern.
Vine cu sistem LatteCrema care este răspunzător pentru o spumă perfectă deoarece amestecă abur, aer şi lapte. O să ai o spumă cu microbule perfectă.

Brandul De Longhi e unul premium şi e localizat în Italia.A fost înfiinţat în 1902 ca atelier, iar prin anii 70 a început să comercializeze produse proprii. Din 2013 espressoarele lor sunt produse şi în ţara noastră la Cluj.
Aparatul e disponibil în 3 culori: negru (ECAM 23.460.S), argintiu (ECAM 23.460.S) şi alb (ECAM 23.460.W).