De’Longhi EC221.W, espressor manual alb cu dispozitiv spumare

De’Longhi EC221.W este un espressor manual alb destinat celora interesați în a prepara o ceașcă de espresso sau cappuccino. Deci poate prepara două băuturi diferite și este de ajuns pentru mulți dintre voi și chiar nu puteți să-i reproșați nimic în acest preț, în special datorită sistemului cappcuccino (mă refer la cel de spumare a a laptelui). Acesta este doar unul din trei variante, iar diferențele sunt doar la culoare (la preț e nesemnificativă).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci se comportă fără reproșuri atunci când trebuie să preparăm cafea pentru noi ori pentru cineva. Poate fi utilizat acasă ori la un birou cu câteva persoane deoarece timpul de preparare e unul relativ scurt.

Merită sau nu merită cumpărat?

Pe partea de caracteristici acest model se laudă cu o pompă cu presiune de 15 bar, adică poate oferi un plus de aromă băuturii alese. Interfața este una simplă cu câteva butoane pentru a alege una dintre cele două băuturi sau funcția cu abur (pentru spumare). Espressoarele cu sistem automat de spumare au și o carafă în față, adică nu trebuie să țineți un recipient sub acel dispozitiv. Prețurile sunt justificate de cele mai multe ori, în special dacă vorbim de un brand cu experiență. Din ce am văzut, De’Longhi pare să fie cel mai popular producător de espressoare.

Referitor la cei 1100W, asta nu se referă la putere, ci la consum. Performanțele sunt la fel pentru că vedem aceeași pompă, deci gustul nu poate să difere. Rezultatele pot fi influențate de cafeaua și laptele folosit. Sunt și espressoare manuale care pot oferi mai multe tipuri de băuturi, dar și padurile reprezintă o soluție (sunt numeroase sortimente de băuturi).

Concluzie

De final pot spune că acest aparat De’Longhi EC221.W e unul numai bun pentru cei interesați de aparat care să poată prepara un espresso delicios. Pe piață găsiți soluții chiar și de la alți producători în caz că nu găsiți un model care să vă placă. Krups Evidence EA891110 costă mult mai mult pentru că este automat, dar e tot pe alb.

Te-ar mai putea interesa