Dell Vostro 3510, laptop de tip business la super preț

Un laptop business interesant este modelul de mai jos – Dell Vostro 3510, care oferă numeroase variante cu configurații diferite și unele pot avea sistem de operare preinstalat. Evident că nu mă refer la Ubuntu, ci la Windows 10 Pro, respectiv 11 Pro. Aceste laptopuri nu au fost concepute pentru Ubuntu, dar producătorul alege să-l pună pentru a fi mai accesibil și poate că unii îl vor folosi doar pentru navigare web. Construcția sa este una diferită de generațiile precedente și se vede in imaginea de prezentare, adică este mai compact.

Voi alegeți care vi s-ar potrivi mai bine, deoarece prețurile diferă destul de mult pentru anumite componente sunt destul de scumpe, dar ar mai fi și prezența sistemului de operare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesoarele sunt de la Intel și vorbim de generația Tiger Lake cu tehnologie de fabricație mai bună. Chiar și SSD-urile sunt cele moderne de tip M.2 pentru o instalare mai ușoară și un plus de viteză. Mărimea acestui SSD diferă de la un model la altul însă 512GB ar fi ideal pentru un laptop office.

Unele au și o placă video dedicată însă nu una GTX sau RTX, ci una GeForce MX. Probabil că folosiți anumite programe care ar avea nevoie de o astfel de palcă video, însă în caz contrar ați putea să evitați. Spun asta pentru că ar fi mai accesibil și autonomi ar fi mai generoasă (placa video Intel consum mai puțin).

Displayul nu prezintă caracteristici ieșite din comun, adică sunt aceleași ca la multe alte laptopuri, însă sunt foarte bune (rezoluție Full HD, refresh 60Hz, protecție mată, luminozitate de 200 niți).

Unele componente pot fi diferite, însă nu și dotările sale care par să nu fie diferite indiferent de componente.

Concluzie

Îmi place că vine cu tastatură iluminată, procesoare de ultimă generație și dotări foarte utile. Dell Vostro 3510 se adresează companiilor și nu numai, iar dacă vreți un ecran mai generos, atunci ar trebui să aruncați o privire pe soluțiile de 17 inci sau poate conectați un monitor (cu acea diferență de preț tot pe acolo ajungeți). Lenovo V17 G2 ITL ar fi o alternativă dacă nu vă interesează neapărat să fie de la un anumit brand.

Te-ar mai putea interesa