Daewoo DSB-H1801JLH-VK, model 18000 btu cu cls A++

Daewoo DSB-H1801JLH-VK e un AC pentru cineva interesat de un aparat care să aibă clasa A++ de eficiență energetică în condițiile în care poate face o climă plăcută pe o suprafață de maxim 50mp.
Chiar dacă are 18000 Btu trebuie știut că are un nivel de zgomot scăzut. Mai exact e de 37 decibeli în prima treaptă de ventilare.

Aparatul acesta de aer condiționat are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat ușor de folosit și care vine cu dotări premium.
Nu cred că se poate vedea din imaginea de alături, dar acest model are ecran ascuns (hidden display) pentru un plus de eleganță.

Păreri pro și contra

Modelul Daewoo DSB-H1801JLH-VK nu are wi-fi, dar are dotări premium precum auto restart, timer, mod de noapte (sleeping mode), funcție dezumidificare și funcție Dry. Dacă vreți neaparat un model cu wireless atunci găsiți aici modele Daewoo cu wi-fi.
Pe partea de filtrare are filtru Easy Cleaning de tip lavabil care are densitate mărită.
Ceva util e și funcția Dry are reduce umiditatea aerului. În felul acesta o să fiți scutiți de probleme de sănătate cauzate de umiditate prea mare. Aceste probleme pot fi dureri de cap, diverse iritații și scăderea imunității.

Pentru a face montajul mai ușor are kit-ul de instalare inclus. Trebuie ținut cont că e un kit de bază fără console pentru unitatea exterioară.
Eu recomand să achiziționați și un serviciu de instalare AC 3-5 zile lucrătoare așa încât să nu mai trebuiască să căutați diverși instalatori.

Dacă vreți o alternativă cu capacitate mai mică (de 12000 Btu) atunci recomand modelul DSB-H12A0KLH-V, dar trebuie să vă avertizez că e doar pentru suprafețe de până în 22mp. O comparație între modele puteți vedea aici.

Concluzia mea e că acest model e pentru cineva interesat de un produs de calitate care să facă aer plăcut într-un living ori o încăpere ceva mai mare.