Cel mai ieftin uscător de rufe nu poate fi cel mai eficient (energetic) model de pe piață, însă poate oferi o capacitat de încărcare destul de mare. În cazul modelului prezentat Candy CSE C10DG-S, vorbim de o capacitate maximă de 10 kg și nu veți găsi mașini de spălat în acest buget cu așa performanță. Spun asta pentru că uscătoarele sunt puțin mai scumpe decât mașinile de spălat, dar nu este o regulă pentru că mai trebui luate în considerare și dotările, nu doar specificațiile.
Dacă bugetul nu vă permite un model cu pompă de căldură, cel de jos cu condensare este numai bun și nici nu prea aveți ce să-i reproșați. Nu știu cât va dura promoția sau cât este stocul de mare, însă vă recomand să nu stați prea mult pe gânduri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Merită sau nu merită cumpărat?
Are un consum semnificativ mai mare decât cel al uscătoarelor cu pompă (Bosch WTH85205BY), dar nu este acel aparat care să-l folosiți prea des. Poate că-l veți considera util doar în timpul sezonului rece când chiar nu aveți cum să uscați rufe. Utilitatea sa va fi apreciată și de cei care stau la bloc și nu prea au alternative.
Nu trebuie să vă faceți griji deoarece vorbim de un aparat mai nou și care are ca dotări: senzor de uscare și kilo detector. Cu alte cuvinte, cantitatea de rufe este cântărită și nivelul de umiditate este monitorizat, pentru ca rufele să nu fie uscate în exces iar țesăturile să aibă de suferit.
Oferă un număr destul de mare de programe de spălare și funcții care vor îmbunătății rezultatele și nu va trebui să sortați rufele.
Concluzie
Dacă nu aveți prea mult timp pentru a aștepta după el, atunci alegeți aparatele cu programe scurte (30, 45 și 59 minute, în funcție de cantitate). Candy CSE C10DG-S arată precum o mașină de spălat, doar că se va ocupa strict de uscarea rufelor. Adică are și ușa poziționată ceva mai sus pentru a încărca/descărca mai ușor rufele, iar butonul pentru selectarea programelor este pe margine și nu în centrul cum vedem la o mulțime de branduri.