Candy CHAE 1032F, ladă frigorifică cu Fast freezing

Candy CHAE 1032F pare a fi cea mai mică ladă frigorifică de la acest brand dar prețul nu poate fi chiar atât de mic. Totuși, pare să nu aibă concurență și dacă ne gândim bine, are un volum similar cu cel al unui congelator incorporat (al unei combine frigorifice mai mari). Poate fi pus în locul vechiului model deoarece ocupă puțin spațiu iar deschiderea e similară. Doar congelatoarele sunt precum frigiderele și interiorul e compartimentat, motiv pentru care veți pierde din volum.

Alături de acesta puteți alege un frigider sau o combină, dacă nu aveți deja un aparat similar. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Nu are nevoie de sistem de răcire ca No Frost deoarece e un aparat mic și care nu consumă mult. Mai precis, pentru un volum de 100 litri modelul de sus consumă cam 178 kWh pe an. Interiorul nu este împărțit ca la alte aparate ci e alcătuit dintr-un singur compartiment. Capacitatea de congelare e decentă pentru ce volum are – 9 kg la 24 de ore. Aceasta e mai mare la modelele superioare și, în mod normal, e direct proporțională cu volumul, dar nici nu puteți avea pretenții mari de la un model foarte ieftin.

Mai toate lăzile au funcție de super-congelare, iar aceasta a fost denumită Fast freezing. Toate lăzile mici vin doar cu un coș, pe când cele mari de 300 litri, de exemplu, vin cu două coșuri. Nivelul de zgomot e redus la acest model – 40 dB, dar și așa nu-l veți pune în bucătărie.

Plusuri: autonomie fără curent destul de mare, design compact, preț atractiv pentru acel volum, consum redus de energie, congelează mult.
Minusuri: nu sunt.

Candy CHAE 1032F poate fi un mic „upgrade” dacă e nevoie de mai mult spațiu pentru a congela alimentele. Poate că pe parcursul sezonului cald nu e nevoie de o ladă pentru că puteți consuma mai mult alimente proaspete, însă iarna chiar e necesar un astfel de aparat. Deci consumul anual al unui astfel de aparat e irelevant dacă nu-l veți folosi tot timpul. Oricum, e mai sănătos să consumați alimente proaspete decât congelate însă pe termen lung, unele alimente nu rezistă.