Cele mai multe uscătoare de rufe arată cam ca și mașinile de spălat însă nu toate sunt așa. De exemplu, Bosch WTW876LBY are un design puțin diferit și se poate dea la ușă, adică interiorul ei nu este complet rotund (în zona hubloului este filtrul pentru scame), iar în colțul de jos avem acea parte perforată. În restul nu sunt diferențe estetice, deci poate fi pus lângă mașina de spălat (Bosch WGG244A0BY) sau chiar peste dacă spațiul nu vă permite instalarea a două aparate în dressing sau în bucătărie.
Aproape fiecare producător oferă soluții mai avansate pentru cei care vor să aleagă un aparat mai eficient, mai performant sau doar cu niște caracteristici în plus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Merită sau nu merită cumpărat?
Nici nu putea fi altfel, adică pompa de căldură nu lipsește și va reduce semnificativ consumul aparatului și nu numai. Spun asta pentru că și rufele primesc un tratament mai special, adică sunt uscate la temperaturi mai scăzute. În anii precedenți am văzut în mare parte numai uscătoare cu condensare care uscau la temperaturi mari, deci și cu un consum semnificativ de energie (în comparație cu cele care au condensare). Oricum, noile modele au avansat destul de mult și vin cu senzori de umiditate și multe alte dotări interesante.
Ideea e că aveți din ce alege și cele cu pompă de căldură oferă cel mai redus consum energetic, iar țesăturile nu vor fi deteriorate indiferent de câte ori le veți usca cu acesta.
Chiar și acest uscător are senzori care măsoară umiditate din rufe și programele vor fi oprite la atingerea parametrilor. Cu alte cuvinte, aș recomanda o mașină de spălat care stoarce foarte bine rufele, astfel că uscătorul nu mai are atâta de uscat.
Concluzie
Bosch WTW876LBY a fost creat să impresioneze și pe lângă toate acele caracteristici tehnice foarte bune, sunt și dotări pe măsură, iar o bună parte dintre acestea le-am menționat deja mai sus, însă mai sunt și altele că doar vorbim de un brand care oferă soluții de top.