Bosch PUJ61RBB5E, plită electrică cu inducție

Plitele electrice sunt ceva mai elegante decât cele clasice (pe gaz) deoarece au un design minimalist și neted, iar un bun exemplu este modelul de jos, Bosch PUJ61RBB5E. Spre deosebire de majoritatea plitelor care au 4 zone (cum are Whirlpool WSQ7360NE), aceasta are 3 zone de gătit, însă una dintre acestea este dublu circulară. Cu alte cuvinte, puteți folosi atât zona mică, cât și cea extinsă dacă aveți un vas mai mare. Nu trebuie să vă faceți griji că are un consum mare, chiar din contră, plitele cu inducție sunt mai eficiente și merită să dați în ban în plus pentru ele.

După cum am menționat anterior, este puțin scumpă decât una vitroceramică, dar merită pentru că randamentul oferit chiar face ca gătitul să nu dureze atât de mult, plus că mâncarea are gustul potrivit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Numărul de zone de gătit nu va influența costul, însă o excepție sunt plitele cu numai două arzătoare. Totuși, raportul putere/preț este mai bun în cazul variantelor clasice cu lățime de 60 cm, însă dacă spațiul nu vă permite sau poate că nici nu folosiți multe arzătoare simultan.

E bine să aveți o plită cât mai mare chiar dacă folosiți foarte des doar arzătorul mare pentru că puteți muta vasul pe celelalte zone până ce se mai răcește mâncarea și puteți continua cu gătitul pe arzătorul principal.

Arată mult diferit de plitele pe gaz deoarece sunt folosite tehnologii avansate și are nevoie doar de o priză în apropiere. Adică spuneți adio gazului, pentru că acum aveți un aparat complet electric.

Zonele pot fi pornite ușor cu ajutorul interfeței TouchSelect care o vedem pe multe plite de la acest brand și este bine gândită. Tot de aici se poate alege și opțiunea PowerBoost, adică preparatele vor fi gătit mai rapid deoarece se mărește puterea cu încă 50%.

Concluzie

Plita Bosch PUJ61RBB5E este o opțiune inspirată și chiar dacă pare că nu oferă atât de multe caracteristici, poate că ar trebui să mai studiați puțin deoarece mare are și altele: funcție Restart și memorare (ideal când dă în clocot și plita se oprește), blocare interfață, temporizator pentru oprire.

Te-ar mai putea interesa