Bosch PSY6A6B20, plită mixtă neagră

Una dintre cele mai speciale plite de pe piață este cea de jos deoarece are trei arzătoare pe gaz și o zonă de gătit vitroceramică. Este vorba de modelul Bosch PSY6A6B20, adică de un aparat german destul de competitiv. Am mai văzut plite mixte în trecut dar nu aveau zonă vitroceramică ci era mai degrabă una simplă (ca la reșouri). De ce ați vrea să alegeți o astfel de plită? Răspunsul e simplu, se poate întâmpla să rămâneți fără gaz dacă aveți butelie ori poate că energie este mai accesibilă ziua (dacă folosiți panouri fotovoltaice).

Deci este o plită utilă și gândită pentru un anumit segment de utilizatori. Mai pot fi și alte motive pentru care poate o doriți, dar nu ar avea sens să le analizăm pe toate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Fiind un model mixt dar nu pe jumătate, ci raportul este unul la trei, astfel că probabil veți folosi mai des arzătoarele pe gaz. Chiar și dacă cândva vă veți decide să renunțați la ideea de plită cu gaz (datorită costurilor), puteți încă găti pe ea și zona dublu circulară poate fi soluția deoarece pot fi folosite vase de dimensiuni diferite.

Panoul de control a rămas cel standard adică mecanic cu butoane rotative, iar aprindere electrică este la buton. Nici nu mai țin minte să fi fost plite pe gaz cu buton dedicat pentru sistemul de aprindere, dar la aragazuri este destul de des.

Prea multe nu sunt de spus deoarece vorbim de o plită în mare parte pe gaz, adică nu vedem funcții diverse (Booster, menținere cald, oprire automată), dar are siguranță ca oricare alt model pentru a preveni viitoare accidente și un indicator pentru căldură reziduală (ca să nu vă ardeți).

Concluzie

Bosch PSY6A6B20 este o plită diferită de cea clasică și este realizată din mai multe materiale, astfel că și prețul nu poate fi unul chiar mic. Pentru cei care sunte interesați de ea, trebuie să știți că zona electrică este înzălită radiant și nu cu inducție (cum vedem pe Bosch PUC611AA5E).

Te-ar mai putea interesa