Bosch PKE61RAA2E, plită vitroceramică cu TouchSelect

Plitele incorporabile electrice sunt ceva mai populare decât cele pe gaz deoarece oferă mai multe funcții, însă tot sunt mulți care aleg cele clasice deoarece au un cost mai scăzut de funcționare. Depinde și de fiecare pentru că și gazul este destul de scump. Bosch PKE61RAA2E este un astfel de model și se potrivește în orice bucătărie modernă, în special alături de un cuptor similar (electric). Seamănă mult cu modelul Bosch PKE611BA2E care are îl colțul din dreapta jos un arzător mare în locul acelui arzător normal.

În rest nu sunt alte diferențe, motiv pentru care prețurile sunt destul de apropiate și designul este identic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Bosch PKE61RAA2E

Merită sau nu merită cumpărat?

Controlul plitei este destul de simplu deoarece are control touch dar și interfața Toush Select, adică cu o singură mână porniți și alegeți treapta potrivită pentru arzătorul dorit. Vine se oferă 9 trepte de putere și poate că nu sunt foarte multe în comparație cu altele (acea alternativă are 17 trepte), dar eu zic că-s de ajuns.

Este diferă de una pe inducție și din câte observ încălzește la fel de repede, iar puterea totală a plitei este de 6400 W, adică este destul de mare. Zonele sunt sufcient de mari pentru vasel, iar că considerați că cealaltă plită (cu arzător mare) vi se pare mai potrivită, atunci ar trebui să o alegeți pe aceea.

Pe partea de siguranță, plita stă destul de bine, chiar mai bine decât una pe gaz deoarece are indicator care vă avertizează când zona este încă caldă, deconectarea automată după o perioadă de inactivitate (poate fi setată), blocare interfață și are un întrerupător care oprește plita.

Concluzie

Bosch PKE61RAA2E poate înlocui o plită pe gaz fiind cam la fel de mare și suprafața ei este destul de rezistentă la zgârieturi (vitroceramică), dar nu este indestructibilă, adică trebuie să aveți grijă să nu scăpați ceva greu pe ea ori ascuțit. Îmi place că poate fi alimentată la orice priză datorită consumului și e bine să nu fie pe o siguranță cu acel cuptor.

Te-ar mai putea interesa