Bosch KGN49XIEA, aparat frigorific cu inox antiamprentă

Combina frigorifică Bosch KGN49XIEA este una ceva mai specială deoarece are destul de multe caracteristici speciale. Un aparat premium se adresează celor care vor ceva mai special într-un buget generos, iar modelul de jos oferă destul de multe avantaje. Clasa de eficiență energetică e foarte bună și e normal să fie așa deoarece pe an, acest aparat consumă circa 259 kWh. Capacitatea de congelare este cam de 2 ori mai mare decât cea a unui congelator clasic – 12 kg la 24 de ore.

Alternativele sunt destul de multe deoarece până în acest buget, aveți din ce alege dar merită să rămâneți cu opțiunile aceluiași brand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Combina vine cu sistem de răcire No Frost care e destul de eficient deoarece reduce consumul de energie și alimentele rămân proaspete o perioadă îndelungată (control mai bun al umidității). Volumul total e undeva la 438 litri care e împărțit în felul următor: 108 litri la congelator și restul de 330 litri la frigider. Deci veți putea pune orice în acest aparat iar sertarele congelatorului sunt generoase. Acestea au cam același dimensiuni pentru a depozita alimentele.

Pe partea de design se poate observa că are finisaj pe inox antiamprentă, iluminare interioară cu LED și mânere incorporate (poziționate pe lateral). Pe partea de funcții are: semnal acustic, afișare temperatură, vario zone, super răcire, super congelare, indicator ușa deschisă și temperatură reglabilă.

Ca și accesorii are următoarele: tavă pentru gheață și suport pentru ouă. Se poate observa că se pot pune destul de multe sticle în frigider și nu este nevoie de un raft special. Nivelul de zgomot e redus chiar dacă e vorba de un aparat frigorific mare – 40 dB.

Plusuri: destul de voluminoasă, arată bine, are compartimente generoase, sistem de răcire No Frost, iluminare LED.
Minusuri: nu prea sunt.

Bosch KGN49XIEA concurează cu aparatele frigorifice de dimensiuni generoase, cum sunt side by side-urile. Totuși, la unele capitole există diferențe destul de evidente și nu cred că putem compara două tipuri diferite de aparate. Dacă aveți o bucătărie foarte mare și vreți un congelator mare, side by side-ul e recomandarea mea.