Bosch DWQ66DM50, hotă incorporabilă decorativă cu control touch

Hota incorporabilă Bosch DWQ66DM50 este una care are nevoie de ceva mai mult spațiu pentru instalare. Se poate observa finisajul metalizat că doar vorbim de inox, controlul diferit (touch) și performanțele ridicate (610 mc/h). La un așa preț, e normal să fie un model din segmentul de vârf și de aceea e ideală pentru o bucătărie modernă. Poate că nu e o variantă foarte ieftină dar nu văd de ce ați alege o hotă clasică care nu arată așa de bine, plus că poate vreți să iasă mai bine în evidență și nu vă doriți prea mult mobilier suspendat.

Alternativele sunt modelele care sunt ceva mai ieftine deoarece depășește bugetul multora. O hotă neagră tot decorativă este Beko BHCA64640B, în caz că nu vă interesează brandul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

E o variantă decorativă adică nu este nevoie de un corp suspendat și se montează pe perete. E dotată cu un singur motor, două lămpi LED (puterea lor este irelevantă) și control electronic. Acele lămpi vor ilumina destul de bine plita dar și ce e în jurul plitei, pe când cele cu halogen nu prea luminează atât de bine în special seara și dimineața. Dimensiunile sale sunt generoase și se poate observa din poza de sus. Puterea motorului e de 220 W și aceasta evidențiază puterea de absorbție (adică e pe măsură). Mai precis, performanțele sale sunt peste medie ținând că capacitate de absorbție minimă e de 400 mc/h.

Filtrele din aluminiu sunt prezente pe tot mai multe hote și sunt bune deoarece se curăță ușor și nu trebuie înlocuite. Totuși e bine să aibă mai multe pentru ca grăsimea să nu ajungă la motor. Dotările speciale nu sunt multe și poate că le-am mai menționat – butoane senzitive, majoritatea hotelor având butoane push in/push out. La aceasta poate fi conectat un burlan fie de 150 mm, fie de 120 mm.

Concluzie

Toate hotele noi din serii puțin mai avansate, oferă un finisaj elegant pe inox, dar și anumite caracteristic tehnice mai bune. Bosch DWQ66DM50 este un aparat care e necesar în special dacă nu vreți să aveți prea mult miros sau abur în bucătărie. Ar arăta bine dacă ați alege tot o plită pe inox adică cu gaz, dar poate că vă place să fiți mai comozi și alegeți cele electrice.

Te-ar mai putea interesa