Beko HII64822UFT, plită incorporabilă cu IndyFlex

O plită electrică cu zone de gătit flexibile reprezintă o opțiune pentru cei care folosesc vase de dimensiuni și forme diferite. Beko HII64822UFT este un astfel de model, iar din imaginea de jos se poate vedea că partea din stânga este ceva mai diferită. Acele zone se numesc IndyFlex și nu vorbim de o caracteristică foarte nouă, adică am mai văzut-o și pe alte serii sau generații de plite. Poate că ați fost obișnuiți doar cu zone rotunde cum vedem la toate plitele vitroceramice, însă cele cu inducție oferă și zone mai mari și nu trebuie să v faceți griji de consum, pentru că se încălzește doar vasul.

Procesul de încălzire este mult diferit, adică se folosesc bobine, de aceea vasele trebuie să fie feromagnetice (excluse cele din yenă). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărată?

Costă mai mult decât altele pentru că are acele zone flexibile, de care vă menționam mai sus. Adică dacă alegeți o plită cu zone rotunde, prețul ei va fi ceva mai mic, însă depinde și de restul dotărilor. Că doar o plită nu se rezumă doar la forma zonelor de gătit, ci și la sisteme inteligente de menținere a căldurii, de oprire în caz de accident, memorare setări etc.

Față de altele, cea de sus are un panou de control Direct Acces Premium care îmi place deoarece aveți un punct de control pentru fiecare zonă. Vă puteți face o idee și din imaginea de prezentare, adică aveți acel slider circular pentru fiecare și un display lângă el. Cu alte cuvinte, veți ști rapid ce treaptă ați ales pentru fiecare zonă și schimbarea setărilor se face doar cu câteva selecții. Deci nu mai trebuie să preselectați zona cum vedeam la modele vechi, dar mai sunt și plite noi cu slider central (cum are Beko HII64500UFT), însă sunt mai multe trepte (până la 19).

Concluzie

Beko HII64822UFT vine cu diverse funcții interesante și care nu le veți vedea pe orice plită de la concurență, iar unele dintre ele pot preveni accidente (oprire automată când scăpați lichid pe ea sau când nu o mai folosiți) sau puteți bloca interfața ca să apăsați accidental pe vreun buton.

Te-ar mai putea interesa