Beko B3T41242, uscător de rufe cu Eco Gentle

Unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe este Beko B3T41242 datorită numeroaselor dotări, însă nu este singurul model care le are. Dintre toate acelea, cea mi utilă dotăare mi s-a păruat Optisense (senzori care detectează nivelul de umiditate). Bineînțeles, acest uscător face parte din segmentul premium, deci nu se adresează oricui și are un preț ceva mai piperat. Un uscător ieftin poate avea un preț pe jumătate doar că are un consum mult mai mare de energie și nu prezintă atâtea tehnologii avansate. Aceste tehnologii le voi menționa mai jos și sunt prezente pe multe alte uscătoare Beko.

Dacă nu vi-l permiteți și doriți să faceți o astfel de investiție (Beko B3T60230 este chiar mai avansat decât cel de jos), atunci vă recomand un model cu condensare sau cu mai puține dotări. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Încărcare e de maxim 7 kg și unele programe pot limitate performanțele uscătorului, cum vedem și la mașinile de spălat. Panoul de control mi se pare interesant deoarece scoate în evidență ecranul LCD și unele funcții. Nu voi face o listă întreagă cu toate acele funcții, ci doar cu o parte dintre ele: amânare pornire, buzzer, lumină interioară etc. Toate acestea vă vor fi de folos indiferent de programul ales sau ce rufe ați pus la uscat.

Dimensiunile sale sunt destul de generoase deoarece e vorba de un uscător performant și cam toate sunt (excepție fac cele integrate). Astfel, că e la fel de mare cât o mașină de spălat, iar pentru a câștiga spațiu, îl puteți pune peste mașina de spălat. Ca și tehnologii, uscătorul are următoarele: Optisense, motor ProSmart Inverter, Steam Cure (elimină mirosul neplăcut și reduce cutele), EcoGentle (conservarea și recircularea aerului cald). Designul e destul de elegant chiar dacă ușa uscătorului nu e transparentă cum e la unele.

Concluzie

O fost construită din materiale de plastic reciclat și nu sunt mulți producători preocupați de folosirea PET-urilor. Beko B3T41242 nu are un preț prea atractiv dar am menționat că nu este vorba de un uscător oarecare. Acest tip de aparat nu e prea popular deoarece mulți preferă să pună la uscat rufele în modul clasic, dar necesită mai mult timp și spațiu dedicat.

Te-ar mai putea interesa