ASUS Zenbook 14X OLED UM5401QA, laptop cu CPU Ryzen 7 5800H

Laptopurile cu display OLED sunt tot mai numeroase și din păcate sunt puține branduri care oferă astfel de soluții. Un laptop sau mai bine zis, o serie de laptopuri care mi-a captat atenția este ASUS Zenbook 14X OLED UM5401QA. Îmi plac foarte mult laptopurile Zenbook deoarece reprezintă gama de top, de aceea vedem materiale și finisaje mai elegante, dotări noi și configurații foarte avansate. Sunt disponibile foarte puține configurații deoarece nu vedem prea multe diferențe între ele, majoritatea componentelor fiind integrate și nu prea e mai loc de upgrade-uri.

De aceea vă recomand modelul cu SSD mai mare dacă jumătate de tera vi se pare cam puțin, plus că același model are și ecran cu tehnologie touch, daci aveți o interacțiune diferită. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Veți vedea că oferă specificații și dotări mult diferite de cele ale laptopurilor clasice, motiv pentru care aș putea lua în considerare că are un preț corect:

  • are un procesor tipic laptopuri de gaming, deci performanțele sunt excelente.
  • ecranul OLED are o rezoluție 2.8K, deci nu se vor vedea pixelii, dar nici blurul nu mai este prezent pentru că are o rată de refresh de 90 Hz.
  • chiar și cu acel procesor de tip H, autonomia este foarte bună deoarece are o baterie mare (63 Wh) și restul componentelor consumă foarte puțin (SSD M.2 și memorie RAM LPDDR4X).
  • tastatura vine cu funcție de iluminare, iar numpadul este în touchpad (NumberPad).
  • autentificarea este mai sigură și ușoară cu cititorul de amprente.
  • tehnologia WiFi permite viteze de transfer maxime, însă este necesar un router wireless compatibil (cu ax).
  • lista poate continua…

Datorită materialelor mai bune, laptopul a ajuns să cântărească numai 1.4 kg și grosimea este de numai 15.9 mm.

Concluzie

ASUS UM5401QA este o recomandare bună și pentru cei care vor un laptop business deoarece are toate caracteristici necesare, iar dacă nu vă doriți touchscreen-ul și acel SSD mare, puteți economisi în jur de 800 RON (dacă mai e disponibil și varianta mai ieftină). Dacă tot discutăm de laptopuri accesibile, ASUS VivoBook OLED X1503ZA este o variantă ieftină.

Te-ar mai putea interesa