ASUS VivoBook OLED X1503ZA, laptop cu display OLED

Laptopurile cu display OLED sunt tot mai numeroase și aici mă refer strict la serii de top de la Asus, iar dacă nu aveți un buget foarte mare puți alege un laptop ca și cel de jos. Este vorba de ASUS VivoBook OLED X1503ZA care este o serie interesantă și sunt prezente câteva configurații. Diferențe majore între cele nu prea sunt, mai degrabă sunt o mulțime de asemănări (în special la dotări). Vedem un finisaj elegant pe albastru și construcție destul de subțire, iar dacă căutați un laptop portabil, acesta poate fi acela.

Prețurile sunt influențate de componente, iar la acesta vedem noile Intel Alder Lake cu numeroase nuclee, deci ar fi o opțiune chiar și pentru cei care folosesc aplicații profesionale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Ecranul oferă specificații diferite, adică o luminozitate cel puțin dublă (600 niți), dar și un număr mai mare de culori, iar negrul e chiar negru (HDR True Black 600). Lăsând la o parte ecranul, vedem o tastatură cu funcție de iluminare, shutter pentru camera web, touchpad generos, cititor de amprentă, baterie de 70 Wh etc.

Greutatea laptopului nu a scăzut foarte mult, adică vorbim de numai 1.7 kg, dar trebuie luat în calcul și ce hardware are la interior adică nu vorbim de un laptop modern. Procesorul are cel puțin 10 nuclee (Core i7 are 14 nuclee), dar și o placă video excelentă și o să vedeți că nu este nevoie de mai mult.

Ca multe alte laptopuri office și acesta are Windows 11 preinstalat (Home), dar nici nu aș opta pentru versiunea 10 chiar dacă are un consum de RAM pe jumătate. Componentele noi vor funcționa mai bine cu cel mai nou software, plus că viitoarele drivere vor fi compatibile doar cu cel mai nou OS.

Concluzie

Îmi place că acest ASUS X1503ZA oferă suficientă memorie dar se și poate mări la 16GB dacă 8GB vi se pare cam puțin pentru anumite aplicații, cât despre autonomie, este chiar impresionantă deoarece bateria sa este ca și cea de pe laptopurile de gaming, doar că acesta este de tip office.

Te-ar mai putea interesa