ASUS ZenBook 14 UX435EG, laptop cu NumberPad 2.0

Există multe tipuri de Laptopuri în funcție de buget sau preferințe. Cel de jos ASUS ZenBook 14 UX435EG este unul business hardware multimedia datorită procesorului și plăcii grafice dedicate. Nu înțeleg de ce producătorul ales să introducă o placă video GeForce MX pe astfel de laptop însă ar fi de înțeles dacă se adresează unor utilizatori care folosesc aplicații profesionale cu anumite cerințe de sistem. Consideri că și plăcile video integrate se descurcă foarte bine, însă pentru editare video aveți nevoie de ceva mai mult.

În general seria Zenbook 14 este mai scumpă decât unele seriii office sau gaming, deoarece folosește materiale mai scumpe și echipamentele sunt de top. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Se laudă cu un display Nano Edge foarte bun, iar raportul ecran carcasă este cel mai mare pe la ora actuală (92%). Chiar și specificației sunt foarte bune: panel IPS, luminozitate 300 niți, rezoluție Full HD, protecție lucioasă și 100% SRGB.

Laptopurile mai compacte folosesc memoria RAM mai eficientă deoarece laptopul nu vine cu o baterie foarte mare, o să te înveți bucura de o autonomie peste medie. Aceasta poate să difere în funcție de stilul de utilizare al fiecărui Na și de aia anumite setări care le puteți face/alege (wireless activat, luminozitate mare la ecranul, tastatură iluminată).

Și restul componentelor sunt foarte eficiente, însă când veți folosi placa video GeForce veți observa scădere semnificativă a autonomiei. Aceasta se va activa doar când veți rula conținut video, ca și în cazul laptopurile de gaming.

Astfel de laptopuri oferă și portul Thunderbolt v4, la care se pot conecta numeroase adaptoare și periferice. Deci lipsa unor porturi nu ar fi o problemă pentru acesta.

Acel NumberPad 2.0 nu este o noutatea deoarece a mai fost prezent și pe alte serii foarte compacte (Zephyrus).

Concluzie

ASUS ZenBook 14 UX435EG se adresează unui segment diferit și poate reprezenta o alternativă la un MacBook, fiind mic și performant. Dacă nu vi se pare că un Apple MacBook Air 13 ar fi inferior și bugetul vă permite, atunci optați cu încredere pentru un laptop de la Apple.

Te-ar mai putea interesa